VC Sneek coronaprotocol

 

11 oktober 2020

De Nevobo heeft een stappenplan ontwikkeld waarin richtlijnen staan hoe te handelen in verschillende situaties, onder andere het afzeggen van wedstrijden. Het stappenplan is hier te vinden onder de volgende link: corona stappenplan voor verenigingen.

 

 

2 oktober 2020

In de persconferentie van 29 september is een aantal maatregelingen gecommuniceerd. Sommige regels zijn aangescherpt en andere regels zijn toegevoegd. Het RIVM heeft een duidelijk overzicht gegeven voor de regels die van toepassing zijn voor sporthallen en sportverenigingen. VC Sneek volgt de richtlijnen van het RIVM, zoals vermeld op www.rijksoverheid.nl.

 

Zaterdag vinden er weer de nodige wedstrijden plaats. Kijk voorafgaand aan de wedstrijd waar jij en je team rekening mee moet houden op: Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport van de Rijksoverheid. Daarbij willen wij jullie allemaal attenderen op het dringende advies van het dragen van mondkapjes. Als bestuur vinden wij het belangrijk dat we daar opvolging aan geven. Concreet betekent dit dat wij als bestuur een ieder adviseren om een mondkapje te dragen in de sporthal (met uitzondering tijdens het trainen en de wedstrijd) en tijdens het vervoer van en naar de wedstrijden.

 

Vergeet bij een uitwedstrijd niet te kijken naar de regels en richtlijnen van de uitspelende club. Mogelijk wijken deze af van de landelijke richtlijnen.

Wij proberen jullie zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de laatste wijzigingen. Blijf gezond en pas goed op jezelf en respecteer de afspraken. Dan kunnen we hopelijk zo lang mogelijk 'gewoon' blijven volleyballen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

VC Sneek

 

 

30 september 2020

Download hier de rolomschrijving van de Corona-verantwoordelijke. Een Corona-verantwoordelijk is een ouder/verzorger/vriend(in) van de
speler/speelster, aanwezig per veld/wedstrijd en ziet toe op het handhaven van de corona-maatregelen.

 

 

28 september 2020

Vanavond hoorden we in de persconferentie dat de maatregelen weer wat aangescherpt worden. Het meest ingrijpende besluit voor VC Sneek en alle andere sportverenigingen is dat alle wedstrijden in ieder geval de komende drie weken zonder publiek gespeeld worden. 

 

Hoe dit precies in zijn werk gaat, zijn we op dit moment aan het onderzoeken. Kunnen we wedstrijden volgen via een livestream? Waar wachten de ouders die hun kinderen naar een wedstrijd hebben gebracht? Mag de coach wel mee naar binnen? Hoeveel tellers en scheidsrechters mogen de zaal betreden? Wij hebben, net als jullie, veel vragen. We hopen deze snel te kunnen beantwoorden. 

 

Naast de supportersmaatregel, hoorden we dat een bijeenkomst maximaal 30 bezoekers mag hebben. Om die reden zien wij ons genoodzaakt om de Algemene Ledenvergadering  die deze week zou plaatsvinden, niet door te laten gaan! Zodra de gelegenheid zich weer voordoet, zullen we jullie opnieuw uitnodigen. Tot die tijd proberen we jullie op de hoogte te houden via e-mail en onze social mediakanalen. Schroom ook niet om vragen aan ons te stellen via https://www.vcsneek.nl/contact

 

We realiseren ons goed dat we hierbij een beroep doen op jullie flexibiliteit maar laten we er met elkaar het beste van maken en genieten van het feit dat er in ieder geval gevolleybald kan worden! 

 

Bestuur VC Sneek

 

 

17 september 2020

Hier vindt u het VC Sneek-protocol met betrekking tot de corona richtlijnen en maatregelen waarbij de voorschriften van de overheid, Nevobo en het NOC*NSF leidend zijn. Er is een protocol voor VC Sneek leden en diens ouders en een protocol voor gastteams die onze sporthal bezoeken.

Download het protocol en toeschouwers registratieformulier hieronder:

 

 

 

Bekijk hier de flyer met de looproute in de Sneker Sporthal (PDF)

 

Corona updates die de afgelopen periode zijn gepubliceerd: