MDJ 1
KJ
Supercup gewonnen
Foto: Hijlkema Sportfotografie
pass Janieke

Roemrucht verleden, veelbelovende toekomst

Welkom bij VC Sneek!

Historie en heden

VC Sneek is ontstaan uit de roemruchte clubs Animo en Olympus. Beide ploegen boekten prachtige successen en brachten onder andere Olympische kampioenen voort. Maar er zijn ook meer recente resultaten. Denk aan de jaren 2014-2017, waarin dames 1 alle nationale prijzen tweemaal won, maar ook aan de Nederlands kampioenschappen voor jeugdteams; VC Sneek werd Nederlands kampioen in alle leeftijdsklassen! 

 

Anno 2019 heeft VC Sneek zo'n 450 leden.

 

VC Sneek faciliteert volleybal voor:

  • CMV (kinderen tot 12 jaar)
  • Jeugd (tot 18 jaar)
  • Senioren 
  • Recreanten

VC Sneek-teams komen uit in praktisch alle klassen en divisies van het Nederlandse volleybal, met name bij de dames.

 

Visie

Volleybal verbindt! Wij geloven dat presteren op het hoogste niveau realiseerbaar is door een sterk fundament te bieden als vereniging voor en van iedereen. VC Sneek stelt zich tot doel volleybal als breedtesport te faciliteren en volleyballers met ambitie en aanleg zich op maatschappelijk verantwoorde wijze te laten ontwikkelen. Op deze wijze willen we naast topsport ook recreatief volleybal bieden. We vinden sporten, trainen en coachen vanuit een positieve grondhouding erg belangrijk. Dit betekent dat er respectvol en transparant met elkaar wordt omgegaan. De vereniging biedt een warm welkom voor zowel jeugd als volwassenen en voor topsporters en recreanten, en zet zich in om mensen te betrekken bij en te behouden voor de vereniging. Met elkaar voor het gezamenlijke succes.

 

Ambitie

De vereniging is ambitieus en heeft zich tot doel gesteld om met dames 1 en 2 en heren 1 op hoog landelijk niveau te volleyballen. 

Naast de topsportambitie heeft VC Sneek zich ook andere doelen gesteld:

  • Recreantenvolleybal faciliteren; volleybal is er voor iedereen op elk niveau, de vereniging biedt plaats aan spelers die gewoon op hun eigen niveau lekker willen blijven volleyballen.
  • Investeren in jeugdopleiding; de jeugd heeft de toekomst. VC Sneek streeft naar eigen kweek, Dat wil zeggen dat de spelers van de topteams in principe in de vereniging zijn opgeleid en zijn geselecteerd uit een brede basis. 
  • Leden betrekken bij de vereniging; VC Sneek is een vereniging die topsport combineert met gezelligheid en een warm verenigingsgevoel, met leden die zich inspannen voor de groei en continuïteit van de vereniging.

 

Organisatie vereniging

De organisatie, het beleid en alle inspanningen van betrokkenen bij VC Sneek zijn gebaseerd op de gezamenlijke visie en het met elkaar realiseren van de ambities.