Anneke, Marije, Trijnie en Jeannette
Anneke, Marije, Trijnie
& Jeannette = Bestuur CMV

CMV trainers doen Workshop "Training geven"

Op woensdagmiddag 19 oktober j.l. woonden de trainers van het CMV de workshop “Training geven” bij die door de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest Fryslân werd gegeven.

 

Vooraf waren de Buurtsportcoaches langs geweest bij de trainingen op de maandag en woensdag, zodat ze zich een beeld konden vormen van hoe er getraind wordt en wie de trainers zijn.

 

 

Op deskundige en enthousiaste wijze lieten Rosé Buskermolen en Rik de Vries de aanwezige trainers en bestuursleden van vc Sneek zien hoe je een training kunt geven, uitgelegd in detail. Door zelf een voorbeeld te geven en later de trainers in groepjes te verdelen. Zij werden aan het werk gezet en kregen de opdracht om de voorbeeldtraining zelf verder te ontwikkelen door er elementen aan toe te voegen.

 

Hierdoor werd er nagedacht over een bepaalde oefenvorm, er ontstond een levendige discussie en kregen de Buurtsportcoaches het voor elkaar dat de trainers inzicht kregen hoe er naar een training gekeken kan worden.

 

 

Er was aandacht voor de problemen die sommige situaties met zich meebrengen, ook het gedrag van kinderen werd onder de loep genomen.

 

In deze twee uur durende workshop werd genoeg besproken en zal een vervolg op korte termijn worden gepland.