Analyse: trots na final four

 

Trots allereerst. Trots op wat onze meiden zaterdag en -met name- zondag hebben gepresteerd. De essentie van topsport zit 'm in winnen. Maar is het wel topsport? Zeker, qua niveau wel, zondagmiddag.

 

Maar zit onze essentie 'm niet in maximale inzet, in zorgen dat die meiden maximaal kunnen presteren? In honderdvijftig man op de tribune en nog velen thuis of op vakantie, maar het volleybal fanatiek volgend? In nadenken over waar vijf procent winst valt te behalen? In met elkaar een heel weekend optrekken en constateren dat dat goed is? Zo bezien is op amateurniveau zulke goede prestaties neerzetten óók topsport. 

 

Het is gek -of wellicht zelfs provocerend- om te zeggen, maar ook verliezen kan mooi zijn. Het brengt een team vaak verder of meer dan winst. Vanaf morgenavond een uur of zes gaat de focus naar een passend vervolg; knallen in de play-offs. Met de inmiddels teruggekeerde Denise Baas, de terugkerende Anniek Siebring en de hopelijk binnenkort voldoende herstelde Klaske Sikkes krijgt Sneek weer wat 'meer breedte' en zal het zinnen op herpakken van het absolute topniveau waarmee het Sliedrecht tweeënhalve set lang op de knieën kreeg.                                             Rutger Leijenaar

 

woensdag 25 februari  Eurosped - Sneek  19.30 uur  IISPA