Bart Meijs neemt VC Sneek heren 1 bij de hand in spannende wedstrijd tegen Set-Up IJsselmuiden

“Kwart voor vier verzamelen” zei trainer Marnick van Lith zaterdagochtend. In de middag zat iedereen dan ook aan een bakje koffie of een colaatje met elkaar voor te bereiden voor de wedstrijd. Tegen vier uur kwam hij binnen gelopen, zwarte muts op, snowboots aan en een tas om de schouder van de ‘Scharneklappers’. Bart Meijs, de voormalig eredivisiespeler, speelt zo nu en dan een balletje mee bij afwezigheid van vaste spelers bij heren 1.

 

Afwezige was Jorn Meijer. Hij bezocht zijn vriendin Marrit Jasper die in Duitsland woont en volleybalt. Er was hard getraind en dit resulteerde in de eerste set dat er een grote voorsprong was op de ploeg uit IJsselmuiden, dat overigens ook prima stond te spelen. Spelverdeler Rienk Doevendans kon de buitenspelers prima bedienen en zij wisten de gaten bij de tegenstanders te vinden met harde aanvallen en slimme prikballen. Sneek won de eerste set met 25-22.

 

De mannen hadden controle over de wedstrijd wat ook in de tweede set zo bleek te zijn. De verdediging onder leiding van libero Niels Wienbelt had goed vat op de aanvallen van Set-Up en de middenspelers konden geregeld aangespeeld worden. Bart Meijs werd regelmatig in het veld gebracht om gebruik te maken van zijn sterke sprongserve. Ook de tweede set ging naar Sneek met 25-19.

 

In het begin van de derde set werd de sfeer in het veld wat grimmiger. Spelers hadden onder het net door wat woorden doordat spelers van Set-Up regelmatig na de aanval onder het net doorkwamen. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Halverwege de derde set, na een blokkering van Rowan en Klaas Jelmer, ging Rowan op de voet van een speler uit IJsselmuiden staan, die wederom onder het net door kwam. Helaas einde wedstrijd voor Rowan. Bart Meijs betrad nu het veld als passer-loper. Dit deed hij prima. De set werd helaas nipt verloren door alle omstandigheden met 23-25.

 

De koppen werden bij elkaar gestoken en de sfeer uit de eerste twee sets moest weer de overhand krijgen. Sneek wilde wel maar Set-Up voelde dat er iets te halen viel. Helaas door enige opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter verloor Sneek deze set ook met 21-25.

 

Voor het eerste een vijfde set voor Sneek dit seizoen. Bart Meijs werd op de passer-loper positie neer gezet en vanaf het begin was er weer structuur in het spel van de Sneekers. Jelco Sikma, die halverwege de wedstrijd het plekje overnam van Rienk, wist de middenspelers weer beter te bereiken en mede hierdoor werd de wedstrijd alsnog gewonnen. De set werd gewonnen met 15 tegen 9.

 

Mede door puntverlies van de concurrenten blijven de mannen van Marnick van Lith en Ewoud Faber Koploper met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week reizen de mannen af naar Rijssen om te spelen tegen de plaatselijke Rivo. De wedstrijd start om 15:30 uur in de Reggehal. Hier wordt gestreden om de koppositie nog verder te verstevigen.