Belangrijke winst in spannend duel voor VC Sneek heren 1

Vanaf set één was het Sneek die de rake klappen uitdeelde. Er was maar één speler van Bedum die daar iets tegenover kon zetten. Door goed verdediging werk van Niels en zijn passers wisten Robbert en Klaas Jelmer enkele mooie en nuttige punten te noteren. Bedum wilde wel maar had te weinig aanvalskracht waardoor de set met 25-17 naar Sneek ging.

 

Zoals wel vaker was er in set twee een ander spelbeeld. Door een serveserie een Bedum speler wisten zij 5 punten voorsprong te pakken en dit de gehele set vast te houden. Sneek bezocht het op verschillende manieren en ook Jelco betrad het veld om de Bedummer mannen aan het wankelen te brengen. Het spelbeeld veranderde tegen het einde van de set wel en Sneek kreeg weer meer grip op de wedstrijd maar het was in set twee te laat om daar wat aan te veranderen. 19-25.

 

De goede lijn van het einde van set twee wisten Rowan en Daniel door te zetten in set drie. Sneek was fel, was bereid hard te werken en dit loonde dan ook in een mooie voorsprong. Het spel was degelijk en Jelco wist de buitenaanvallers te vinden. De noodballen wist Rowan hard in te pompen waarop Bedum geen antwoord had. De set eindigde in 25-21 en dus een 2-1 voorsprong.

 

Ook in set vier had Sneek de touwtjes in handen maar wist dit in de loop van de set uit handen te geven, er werd het toch nog spannend. Sneek speelde zeker niet slecht en Rienk, inmiddels weer in het veld gekomen voor Jelco, wist ook Jan zijn kwaliteiten te benutten. Toch was het Bedum die, iets wat tegen de verhoudingen in, met de setwinst aan de haal ging. 22-25.

 

Opmerkelijk was dat de scheidsrechter na de vierde set twee gele en één rode kaart uitdeelde voor het juichen naar de tegenstander. Zo kreeg Jan een gele kaart halverwege de derde set. En een speler van Bedum na het binnen halen van de vierde set, waardoor Sneek in set vijf met 1-0 voor mocht beginnen. Dit bleek de doorslag te geven want deze set werd erg spannend.

 

In set vijf gingen de punten heen en weer. Bij de veldwissels had Sneek één punt voorsprong. Uiteindelijk was het ook Sneek dat als eerste op matchpoint kwam maar dit werd ongedaan gemaakt door de diagonaal van Bedum die uit het niets de ballen hard begon in te slaan en ook Rowan op zijn hoofd wist te raken. De punten gingen ook na 15-15 heen en weer en uiteindelijk was het 21-21. Ook Bedum had de nodige matchpoints gehad maar bleek ook dat ze toch niet bij machte waren om Sneek echt pijn te doen. Via een aanval van Jan en twee perfecte opslagballen van Jurjen de Jong (ook wel 'Geeltsje') werd de set en de wedstrijd toch binnengehaald. 23-21.

 

Toch weer winst voor Sneek, ook al moest het uit de tenen komen. De concurrenten wisten op hun beurt niet te winnen waardoor Sneek nu met een wedstrijd minder op één punt van de koploper komt. Heren 1 heeft alles nu nog in eigen hand. Maar het beloofd een spannend slot van de competitie te worden.

 

Volgende week speelt Sneek tegen Set up uit Ijsselmuiden. Thuis werd 3-2 gewonnen en de afgelopen tijd hebben ze mooie resultaten weten neer te zetten. Ze zijn opgeklommen tot de 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd is 19:00 uur in sporthal Oosterholthoeve. Oant dan!