Dames 1 in de finale

De Schuttersveldhal was voor deze gelegenheid bijna te klein. Banken, stoeltjes, mensen die moesten staan, de reguliere tribunes stampvol. De wat oudere volleyballiefhebber kon een glimlach bij de herinnering aan de C. Kanhal-tijden niet onderdrukken. 

 

Dames 1 liet zich inspireren door het enthousiasme van publiek en vrijwilligers. Het speelde, met name in de eerste twee sets, met een beslistheid waartegen niet veel viel in te brengen. Het spel van Eurosped werd ontregeld, met name door een gevaarlijke Sneker service en goede passing, waardoor spelverdeelster Nynke Oud de Almelose blokkering regelmatig het nakijken gaf. 

 

Na twee sets was de buit binnen en konden we tot een opmerkelijke constatering komen: Sneek speelt de derde finale in acht maanden tijd. Op 28 september was er de strijd om de Supercup, op 22 en 23 februari het bekerweekend en nu dus in de maand april de strijd om het landskampioenschap. Tel daarbij op de dubbele verplichting in het kader van de Europacup (zeker tijdens de thuiswedstrijd een piekmoment) en de net voorbije reeks van tien wedstrijden voor plaatsing van de finale, en je kunt niet anders dan concluderen dat dit team tot topprestaties in staat is.

 

Opmerkelijk feit: deze derde finale wordt gespeeld tegen de derde tegenstander. Immers, tegen Alterno in de Supercup, tegen Sliedrecht in de bekerfinale en tegen Eurosped in deze finale. Tot slot: het is een lang seizoen (geweest). Ploegen als Alterno, Sliedrecht en Sneek die Europees langer meededen of een bekerfinale speelden hebben middelmatig gepresteerd in de play-offs. Eurosped en Set-Up -geen Europees volleybal en geen final four in de beker- presteerden juist extra goed in de play-offs.

 

De finalereeks zal er een zijn 'op karakter', op doorzettingsvermogen en tactisch vernuft. Hoe hij ook eindigt, dames 1 heeft ons ontzettend trots gemaakt.