Dames 1 mist derde Supercuptitel op rij

 

Vooraf waren de kansen op papier gelijk verdeeld. Immers, beide teams kregen deze zomer de uitdaging voorgeschoteld op zoek te gaan naar nieuwe speelsters en de staf deels opnieuw in te vullen. Toch stonden er bij Sneek in de basisopstelling vijf speelsters die vorig jaar kampioen werden. Deze vijf werden aangevuld met de twee nieuwelingen Nienke Tromp en Hester Jasper, vorig jaar onderdeel van het tweede team van VC Sneek. 

 

Twee weken voor de wedstrijd om de Supercup oefenden Sneek en Eurosped tegen elkaar en werd het 3-2 voor de Almelose dames van trainer Jan Berendsen. Sneek speelde toen echter niet goed. 

 

Dat lukte zondag ook niet en zo hielp Sneek de tegenstander in de wedstrijd. Sneek had grote moeite met de servicepass, kwam dus niet tot veel dreiging en scoorde te weinig. Eurosped trok een hoog blok op en verdedigde veel Sneker aanvallen. Waar een ploeg zich dan vaak nog in de wedstrijd kan spelen door goed te serveren, lukte ook dit zondag niet bij Sneek. 

 

Zo verliepen alle sets min of meer gelijk; Sneek kwam steeds al redelijk vroeg in de set op een achterstand. Wanneer het erin slaagde een paar punten op rij te maken, zette Eurosped de turbo er weer op en liep het een paar punten uit. Zo eindigden de drie sets in 20-25, 15-25 en 16-25.

 

Voor Sneek is het nu zaak de draad weer op te pakken en de focus te verleggen naar de seizoensstart, komende zaterdagavond in de eigen Sneker Sporthal.

 

Rutger Leijenaar