Dames 1 verliest returnwedstrijd van Gent

In een flink gevulde Sneker Sporthal, er waren ongeveer duizend toeschouwers, kwam Sneek nooit echt in het spel.

 

In de eerste set had Gent een hoge servicedruk en slaagde het erin het Sneker spel te ontregelen. Sneek bracht de pass te weinig aan het net om snelheid in de aanval te kunnen brengen en daarmee gevaarlijk te worden. Pas toen het einde van de set naderde, kwam Sneek iets beter in het spel. Toch ging de set verloren met 13-25.

 

De tweede set begon al even rampzalig voor Sneek, al moet gezegd dat Gent over geluk niet te klagen had. Binnen twee minute stond het 1-6. Sneek-coach Groenland wisselde setter Nynke Oud voor Simone Linstra. Dat zorgde voor meer lijn in de Sneker aanval. Ook serveerde Linstra een aantal keer en kwam Sneek tot 11-12. Toch liep Gent weer uit naar 11-15 en 12-21 en hielpen de drie time-outs in de tussentijd niet. Zo ging de set met 15-25 naar Gent.

 

Groenland moest wat doen en wisselde drie keer. Denise Baas, Anniek Siebring en Klaske Sikkes begonnen aan de derde set. Sikkes serveerde Sneek naar 5-1 en dat was de eerste keer in de wedstrijd dat Sneek een voorsprong had. Het werd 9-4 en de sfeer in de Sneker Sporthal werd steeds beter. Na een onduidelijke Belgische wissel die veel tijd kostte, was het juist Gent dat profiteerde van de onrust. Het kwam van 10-06 terug tot 12-10. De hardhitters van Gent kwamen weer in hun spel en het werd 13-13. Toch ging Sneek met een 16-14 voorsprong de technische time-out in. Gent won de lange rally tot 17-17 en kwam daarna op een 19-22 voorsprong. Via 21-24 won Gent ook deze set, met 22-25.

 

De golden set moest een beslissing brengen. Het werd 1-4, maar ook weer 5-4. Gent liep uit naar 5-7 en wisselde bij 6-8. Op 08-11 nam Sneek een time-out, maar het wist het verschil in punten niet meer in te lopen. Gent won ook de golden set, met 10-15 en gaat naar Istanbul of Neuchatel. Sneek moet de wonden likken en kan zich opmaken voor een reis naar Odintsovo, onder Moskou.

 

Foto: Jan Douwe Gorter