Dames 3: druk weekend!


Zaterdag stond er Tweede Exloërmond in de TomTom, waar we tegen Smash Beilen en Tjoba (vorige week nog 3-1 van gewonnen) zouden spelen. Tjoba had zich last minute terug getrokken waardoor de driekamp een vierkamp werd met twee potjes tegen Smash D1 en twee setjes tegen Smash D2.


13 uur de eerste wedstrijd: nog niet wakker, niet bij de les en heel veel foutservice leverde een vlotte eerste set op voor de dames uit Beilen, 25-15. In de tweede set draaiden we de rollen om, speelden we goed en dominant en was de set nog iets dikker dan de eerste, nu in ons voordeel: 25-12.

 

Smash D2 was duidelijk van een minder kaliber dan hun eerste team. Beide sets hadden we goeie servedruk, was de pass goed en speelden we rallies geduldig uit. Met 25-14 en 25-13 waren we beide sets de betere!


De laatste wedstrijd was in veel opzichten een herhaling van de eerste, alleen waren we beide sets meer aan elkaar gewaagd. De eerste set had Smash het betere van het spel, waren wij slordiger, en verloren we dan ook terecht met 25-21. De tweede set leek weer een herhaling te worden van de eerste wedstrijd, 7-1, 11-4 en 23-18 voor... Een paar eigen fouten verder stond het 23-18 en zo verloren we dus ook de laatste set.


Zondag was Warmenhuizen onze bestemming waar Dinto D2 (veel ex eerste- en tweededivisionisten) en Spaarnestad D2 (top derde divisie) onze sparringpartners waren! De dames van Spaarnestad hadden de eerste set eigenlijk het beste van het het spel, maar we knokten ons terug in de set en trokken met 26-24 aan het langste eind.


De tweede set verliep als het einde van de eerste... Met hard werken, servedruk wisten we lang bij te blijven, zo nu en dan een puntje voor, maar trokken nu helaas met 22-25 net aan het kortste  eind. De derde leek eerst heel snel afgelopen te zijn, maar vanaf 5-16 achter rechtten we onze ruggen en hebben we de schouders er nog maar eens onder gegooid. Helaas kwam onze eindsprint net te laat en verloren we ook de derde set, nu met 21-25.


Na een pauze van twee uur stonden nu de dames uit Warmenhuizen aan de andere kant van het net. In set één was aan alles te merken dat deze tegenstander veel ervaring in huis had. Ze hadden antwoord op veel van ons spel, maar niet op onze service. Met 25-18 waren we de terechte winnaar van deze set. De lokale dames kregen in set twee steeds meer grip op ons spel en wonnen dan ook terecht met 25-21.  De laatste set werd de lokale dames iets te veel, de ervaren pijp was leeg. Met veel serve- en aanvals geweld lieten we ze alle hoeken van het veld zien en was 25-15 een duidelijk beeld van de laatste set.


Eindconclusie van dit weekend: waar zaterdag de hoge pieken werden opgevolgd door diepe dalen konden we zondag een meer constante lijn neerzetten.
We hebben weer veel leermomenten gehad maar er is ook nog genoeg trainingsarbeid te gaan. Al met al een mooi weekend gehad met een stel hardwerkende, talentvolle meiden.


We kijken uit naar het begin van het seizoen, zaterdag uit tegen Oranje Nassau.
3 oktober is iedereen uitgenodigd om om 13 uur onze eerste thuiswedstrijd bij te wonen!

 

(Verslag: HJ de Haan)