De Gezonde Sportkantine: blog van Jabik Broersma

Zomaar een thuisspeeldag, een paar weken na de officiële aftrap van De Gezonde Sportkantine in De Sneker Sporthal. Dames 1 moet bijna spelen en het is druk bij HJ. Aan de achterkant van de keuken wordt volop besteld. Dan loopt er iemand met een bord patat met frikadel weg, achtervolgd door een opmerking: “Maar ik dacht dat we nu een Gezonde Sportkantine waren..?”

 

Ik merk dat de discussie over gezonde voeding nog steeds bezig is. Alsof invoering van De Gezonde Sportkantine zou betekenen dat de bal met en de frikadel speciaal in de ban zijn gedaan. Voor de liefhebber van dit laatste: niets is minder waar! Er is nog steeds volop keuze uit verschillende soorten snacks en snelle happen. Maar het grote verschil zit hem in het woord keuze. Het aanbod in het Sportcafé is uitgebreid met verschillende gezonde maar vooral lekkere hapjes, smoothies en soorten fruit. Je kan kiezen wat je wilt: de ene dag ga je voor een sandwich met sla, tomaat en geitenkaas en de andere dag wil je misschien wel een broodje kroket. Maar je hebt de keus. 

 

Net zoals je de keuze maakt om te sporten, om te investeren in trainingsuren, om als vrijwilliger actief te zijn of om als supporter een wedstrijd bij te wonen. De tijd die je hierin investeert kun je niet ergens anders aan besteden. Daarom kies je bewust. Maar je bent altijd zelf degene die de keuze maakt.

 

Zo werkt het ook in De Gezonde Sportkantine: je kan en je mag een keuze maken. Zolang je maar bewust kiest. En uiteraard geniet.

 

Eet smakelijk!