De Gezonde Sportkantine: eerste blog!

 

Hoe groot of klein je assortiment ook is, trends komen en gaan. Is health food hip? Een trend? Ik denk dat, zeker binnen een Sportcafé, inpandig aan een sporthal waar op erdivisie niveau word gevolleybald, waar de jeugd de toekomst is, je als ondernemer maar één ding kan doen. Of het een trend is die straks weer vervliegt of niet, we kunnen simpelweg niet meer zonder het aanbieden van gezonde voeding!  

 

Frikadel en de aanvulling Natuurlijk is het heerlijk om bier te drinken na de wedstrijd of je patat oorlog en frikadel speciaal weg te spoelen met een wijntje. Wees gerust, dat kan nog steeds. Het aanbod in gezonde voeding zal niks gaan vervangen. Het gezonde assortiment dat wij onze gasten sinds kort aanbieden, is een aanvulling.   Sinds september '15 zijn we met diverse partners gaan zitten om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen om Sportcafé de Sneeker het label De Gezonde Sportkantine te mogen geven. De gemeente wil graag meedenken, meehelpen aan exposure en reclame. Zorgen dat we in de beperkte ruimte die onze keuken heeft, toch mooie produkten kunnen gaan neerzetten.  

 

Samen_werken VC Sneek is de grootste sportgebruiker van de sporthal. Zoals gezegd, een groot aantal kinderen en volwassen maakt heel veel trainingsuren. We willen graag met hun als uithangbord De Gezonde Sportkantine gaan neerzetten. Via-via zijn we in contact gekomen met Albert Heijn Sint Anthoniusplein. AH Nederland wil de gezondste supermarkt worden. Dus ook hier weer sparren over gezonde produkten en hoe deze te bereiden. Albert Heijn wil graag in nature sponsoren. Al weken mogen wij een grote, gevulde boodschappentas afhalen waaruit we heerlijke smoothies kunnen maken. Hoe leuk is dat?!  

 

Kortom, mooie partners voor een mooie samenwerking; samenwerken en samen werken aan een gezonde toekomst.  

 

Try outs Vijf weken geleden alweer was onze eerste try out. Er volgden daarna nog twee. Vooral op de dag dat veelal de damesteams het Sportcafé bezoeken, worden smoothies met regelmaat verkocht. Op zeer korte termijn zullen we ook de eerste gezonde broodjes en salades gaan aanbieden.   ​

 

De reacties tot nu toe zijn niets dan lovend. We zullen daarom ook zeker doorgaan!   
 
HJ de Haan