Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Het laatste nieuws van VC Sneek

De Gezonde Sportkantine

De Gezonde Sportkantine

In Sportcafé de Sneeker is op zaterdag 23 januari de aftrap van de Gezonde Sportkantine. Wat houdt de Gezonde Sportkantine in?

    

 

Begin 2015 waren er in 119 Nederlandse gemeenten 330 sportkantines die aan de slag zijn gegaan met de Richtlijnen Gezondere Kantines. Een groot deel van de deelnemende sportkantines ligt in de Randstad en in Brabant.

Gezonde Sportkantines krijgen advies op maat over het aanbieden van gezonde voeding, met als doel een gezonde leefstijl te stimuleren. In deze fase van het project is nog geen predicaat Gezonde Sportkantine te geven. Dit wordt naar verwachting onderdeel van het vervolg vanaf 2015. De kantines in het overzicht hebben een start gemaakt met de Gezonde Sportkantine.

Het initiatief voor Gezonde Sportkantines is onderdeel van het Convenant Gezond Gewicht, in samenwerking met NOC*NSF, Koninklijke Horeca Nederland, MVV Nederland, het Voedingscentrum en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. De deelnemende kantines zijn te vinden in diverse takken van sport, waaronder voetbal, tennis en hockey.

Naast de brede aanpak voor Gezonde Sportkantines bestaat er ook een apart initiatief voor het stimuleren van een gezond aanbod in voetbalkantines, geïnitieerd door Wilfred Genee onder de naam ‘Vullen of Voeden’. Dit naar aanleiding van de weddenschap tussen Johan Derksen en Wilfred Genee om 50 voetbalkantines gezonder te laten eten. Het Convenant Gezond Gewicht en het ministerie van VWS en OCW steunen het initiatief van Vullen of Voeden.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.