Ervaren mannen van Lycurgus geven VC Sneek heren 1 lesje effectiviteit

Vooraf was duidelijk dat het met enige aanpassing moest worden gespeeld vanaf de kant van Sneek. Zo waren spelverdeler Rienk en assistent Ewoud op wintersport en Robbert bezocht zijn zusje in Zuid-Afrika. Hierdoor werden er (oud) toppers opgetrommeld om de jonge mannen ondersteunen in de wedstrijd.

 

Vanaf de eerste set werd het duidelijk dat Sneek keihard moest gaan werken voor de punten. Lycurgus maakte weinig tot geen fouten en de jeugd van Sneek moest zich hier tegen gaan wapenen. Al snel was er een gat van 3 punten geslagen en deze achterstand kon de ploeg van Marnick niet meer goedmaken. Zo ging de eerste set met 19-25 naar Lycurgus.

 

Bij Sneek was de vechtlust zeker aanwezig en dit kwam terug in het spel in de tweede set. Sneek nam het initiatief en al snel stond er een flink voorsprong op het scorebord. Zowel aan de buitenkanten als via het midden werd er gemakkelijk gescoord. Tegen het einde van de set werd Sneek wat slordiger en kwam Lycurgus dichterbij maar het gat was te groot (25-21)waardoor de stand in sets gelijk werd getrokken.

 

Set drie en vier gaven hetzelfde spelbeeld. Sneek wilde heel graag en was bereid hard te werken maar Lycurgus maakte de slimme punten en had minder fouten in hun spel. Hierdoor was het voor zowel de pass, spelverdeling als aanval van Sneek moeilijk om tot scoren te komen. Het was duidelijk dat Lycurgus over meer ervaring beschikt en wisten gemakkelijk hun spel aan te passen. Zo eindigde set drie in 16-25 en set vier 17-25.

 

Er was wat teleurstelling op de gezichten van Sneek af te lezen maar al snel was er bezinning waarin er weer naar de volgende wedstrijd kan worden gekeken. Sneek blijft koploper en staat gelijk met de ploeg uit Groningen. Sneek heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld waardoor er wellicht weer kan worden uitgelopen op de concurrentie. Volgende week spelen ze in Groningen tegen het derde team van Lycurgus om 13:00 uur sporthal Beijum.