Heren 1 bekert door met 4 punten verschil!

 

De wedstrijden vonden plaats in Hoogeveen. Om 12.00 uur begonnen de heren tegen Set-Up '65. Hierna moesten zij het om 16:00 opnemen tegen Olhaco.

 

Slechte start

Al vroeg in de set leken de heren van VC Sneek aan het langste eind te trekken maar halverwege de set begon Set-Up '65 sterker te spelen. Na een spannende slotfase sleepten de mannen uit Ootmarsum de eerste set binnen. De tweede set had Set-Up moeite met de blokkering van Sneek en had het geen antwoord op de aanvallers. Dit resulteerde in setwinst: 1-1. Hierna leek het vat leeg aan Sneker kant. De spelverdeler aan de overkant wist gemakkelijk zijn ballen in het centrum van de Sneker verdediging neer te leggen. Verdedigend wisten de mannen niet te overtuigen en zowel de derde als vierde set ging naar de mannen uit Ootmarsum.

 

De dood of de gladiolen

Set-Up mocht gelijk door tegen Olhaco. Overtuigend spel van de thuisploeg resulteerde in een 3-1 winst. Hierna mochten onze eigen mannen het opnemen tegen de eerstedivisionist. Een wat zenuwachtig ogend Sneek had de eerste set niets te vertellen en ging er met 12-25 af. Coach Patrick Koelemij wist dat hij moest ingrijpen. Een aanpassing van het strijdplan en een laatste motivatie zorgde voor een wederopstanding aan de kant van Sneek. Een sterk blokkerend midden onder leiding van Klaas Jelmer Hoekstra en een aanpassing in de pass-lijn zorgden ervoor dat de mannen op 1-1 in sets kwamen. Olhaco leek wat geschrokken en wist vervolgens niet meer te overtuigen. Het spel van Sneek werd beter en beter en Olhaco kwam aanvallend niet meer langs de blokkering. 3-1 winst voor de heren!

 

Deze video is afkomstig van Olhaco. 

 

Tellen

Alle ploegen hadden een 3-1 winst en een 1-3 verlies. Het kwam aan op punten tellen. Uiteindelijk bleken de mannen uit Sneek met 4 (vier!) wedstrijdpunten verschil aan het langste eind te trekken en zo zijn zij een ronde door in de nationale beker!

 

Aankomende zaterdag speelt heren 1 om 17:00 in de Sneker Sporthal de eerste competitiewedstrijd tegen Animo '68 H1. Het is nog onduidelijk of Jorn Meijer zich bij de selectie voegt.

 

 

V.l.n.r. boven: Patrick Koelemij, Daniël de Boer, Stefan Simonsma, Jurjen de Jong, Jelco Sikma, Robbert Bijl
V.l.n.r. onder: Niels Wienbelt, Rienk Doevendans, Jorn Meijer, Rik van Solkema, Hendrik Jan van der Velde, Klaas Jelmer Hoekstra