Heren 1 met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi

 

 

 

Dat het een pittige dag zou worden was van tevoren duidelijk, toen de indeling bekend werd gemaakt. Het programma bestond uit SVS H1 (1e divisie), USC H1 (topdivisie) en Webton Hengelo H1 (topdivisie). De heren waren duidelijk de underdog maar kunnen daar prima mee omgaan, zoals werd bewezen in de voorgaande ronde. Ook deze keer reisden Jurjen de Jong en Daniël de Boer van heren 2 mee. Ook zijn Jelco Sikma en Rowan Heikoop (heren 3) aangesloten. Rienk Doevendans ontbrak nog vanwege een rugblessure, maar reisde mee als assistent-coach voor coach Patrick Koelemij.

 

De eerste tegenstander was SVS die het aardig doen in hun eigen competitie. Door uitstekend spel werd de eerste set overtuigend gewonnen. SVS leek geschrokken en kwam maar moeilijk in zijn spel. Met een aantal fouten aan Sneker kant wist alsnog SVS de tweede set te winnen. De derde set bleef het lang gelijk opgaan maar de nachtkaars ging langzaam uit, wat resulteerde in een 2-1 verlies. 

 

Hierna mochten de heren het opnemen tegen Webton Hengelo H1 die momenteel tweede staan in de topdivisie. Sneek begon sterk aan de eerste set en pakte een kleine voorsprong. Tot de 15 punten gingen de teams zo goed als gelijk op. Hengelo had nog wat energie over en bij de 'big points' wisten zij te overtuigen. De set ging verloren met 25-19. De tweede set bleek niet heel anders en Sneek bleef knap bij. Aan het einde van de set werden er wat meer kleine foutjes gemaakt, wat resulteerde in 25-16 verlies. 

 

De derde wedstrijd was voor 'spek en bonen' waar Sneek uiteraard voor de winst ging spelen! De eerste set ging gelijk op maar de Sneker mannen wisten, door onder andere goed aanvallend spel van Jorn Meijer, USC onder druk te houden en wonnen de eerste set uiteindelijk overtuigend. US voerde een aantal wissels door in de tweede set, waarmee de foutenlast duidelijk omlaag ging bij de tegenstander. Er werd geknokt voor elk punt, maar USC trok aan het langste eind, 1-1. De derde set was aan het begin duidelijk voor de heren van Sneek. Al gauw stonden de mannen met 13-7 voor, waarna Mark Heikoop gewisseld kon worden voor zijn zoon Rowan. De mannen van USC kwamen nog dichtbij tot 13-11, maar door Hendrik Jan van der Velde in te brengen kregen de heren de pass weer onder controle en wonnen uiteindelijk met 2-1 van USC! Overigens speelt oud Sneek-speler Bas Diepeveen bij USC, echter kwam hij niet aan spelen toe.

 

Kortom, de heren hebben gevochten en gestreden en zijn zeker niet weggeslagen. De dag was sowieso al speciaal vanwege het vervoer: een busje van Betten Sneek, mede mogelijk gemaakt door Taxatiekantoor Groninger.