Heren 1 VC Sneek knokt zich in vroege wedstrijd naar verdiende overwinning

Keurig op tijd vertrokken de mannen richting Groningen, enkele auto’s namen een spontane tussenstop om energie te verkrijgen om te kunnen pieken om op dit vroege tijdstip.

 

Na een vernieuwende warming-up met wat meer structuur begonnen Jelco, Klaas Jelmer, Redmer, Rowan, Jorn, Jan en libero Niels aan de wedstrijd. Al gauw had Sneek een gaatje te pakken tegen de ervaren mannen die stug door bleven volleyballen en hun puntjes bleven scoren. Door gevarieerd verdelen van Jelco kwamen Jorn en Redmer vaak op een één-mans blokkering te staan en daar wisten zij dankbaar gebruik van te maken. Met een mooi killbock maakte Klaas Jelmer een einde aan set 1, 25-18.

 

Set twee begon waar de mannen van de jonge trainers in set één mee geëindigd waren, lekker aanvallen en goed verdedigen. Ook in deze set wisten zij door een gecontroleerd spel de mannen van Lycurgus heren 3 de wil op te leggen. Naast enkele minder goede punten wist Sneek dit de gehele tweede set vast te houden en aan het einde stond er 25-22 op het scorebord in het voordeel van Sneek.

 

Vol vreugde startte Sneek aan set drie. Tot 5-6 in het voordeel van de Groninger mannen was er nog niets aan de hand. Enkele minuten later stond er 5-13 op het scorebord. De aanvalsdruk viel weg aan de kant van Sneek en dit kon tegen het einde van de set niet meer gerepareerd worden door wissels van Rienk en Robbert. De set werd gewonnen door Lycurgus met 19-25.

 

Bij aanvang van set vier werden de veters nog eens strak aangetrokken en Rienk bleef op de spelverdeling staan. Vanaf het begin zat er meer lijn in het spel van Sneek dat de wedstrijd weer onder controle kreeg. Veel punten werden gemaakt door mooie aanvallen. Al snel was er een gat van acht punten. Mede hierdoor werd de set gewonnen (25-18) en de wedstrijd gewonnen.

 

Volgende week zaterdag 27 januari 2018 staat om 17:00 uur de derby op het programma. Het team uit Harlingen komt op bezoek. VVH heeft de afgelopen twee wedstrijden winnend afgesloten en zullen er alles aan doen om ook met de winst terug te keren naar de stad van de ouwe seunen. Voor velen van beide teams is het een weerzien van oude teamgenoten. Kom dit duel aanschouwen in de Sneker sporthal!