Heren 1 wint Ritola toernooi

 

Het toernooi bestond verder uit de volgende teams: Flash Veendam, Dio Bedum en uiteraard Ritola zelf. Drie teams die heren 1 ook in de komende competitie treft.

 

Blessure Meijer

Het toernooi begon met een tegenslag, toen in de eerste set een Ritola-speler zijn voet te ver onder het net door liet steken waardoor Jorn Meijer helaas een enkelblessure opliep. Deze set werd nog wel gewonnen! Hierna voerde coach Patrick Koelemij een aantal wissels door, waardoor het onrustig werd in het veld. Dit vertaalde zich in een setverlies. 

 

Variëren

Gaandeweg het toernooi bleef de selectie goed draaien ondanks het wegvallen van Jorn. Een goed draaiend midden met Klaas Jelmer, Stefan en Daniël (onlangs aangetrokken van DBS Balk) en een pass-lijn georganiseerd door de al eerder aangetrokken libero Niels Wienbelt zorgden ervoor dat Sneek kon variëren in het spel. Ook spelverdeler Jelco Sikma van heren 3 heeft zo zijn eerste minuten in het eerste van VC Sneek weten te maken.

 

Winst

Heren 1 won het toernooi! Al met al een goede generale voor aankomende zaterdag, als VC Sneek Heren 1 zich mag bewijzen tegen onder andere Olhaco (1e divisie) in de beker.