Hoe VC Sneek heren 1 de vloer aanveegde met CSV uit Zwolle

Bij het warmlopen en inspelen werden de contouren al duidelijk, De jongens uit Zwolle waren zeer, zeer, zeer gespannen. De mannen van Sneek daarin tegen waren volledig op hun gemak in de eigen hal.


Vanaf punt één vonden de Sneker mannen het nodig om iets recht te trekken wat de laatste weken ontbrak: een flinke dosis vechtlust.

 

Een verklaring:
Ewoud Faber had net een nieuwe auto en wilde hier nog wat vaker met de mannen in rijden naar wedstrijden dit seizoen.
Marnick van Lith had zoveel tijd in het analyseren gestopt en de spelers zo op scherp gezet, dat hij bijna zelf wilde gaan meedoen en zichzelf wilde opstellen.
Rienk Doevendans had de hele week niet getraind om geen onnodige energie te verspillen. Hij wist de passlijn enkele keren bibberen met zijn serve.
Niels Wienbelt was met zijn 172 cm steeds zo snel bij de grond dat hij elke bal netjes bij de spelverdelers bracht en zelf nog geen zin in bier had.


Einstand set één: 25-22


Jelco Sikma was op de fiets en wilde graag een leuke avond hebben en vond het ook nog nodig om een één mans kilbock te noteren.
Redmer Huitema had (even) genoeg van zijn trekkers en schoolboeken en wilde nog wel een extra potjes volleybal spelen in Soest.
Daniël de Boer ( ala the Farmer) had zijn stembanden al even warm gemaakt bij het aanmoedigen van heren 2 en stond dus gelijk op scherp en wist dit volledig over te brengen zijn teamgenoten.


Set twee eindigde in winst voor CSV (16-25) om ze niet helemaal te ontmoedigen en de wedstrijd wel uit te spelen.


Klaas Jelmer Hoekstra, oud eredivsie-speler, wilde graag nogmaals met zijn teamgenoten pasta eten voor de wedstrijd en meerdere vloeren kapot stampen.
Jan Schurer vond dat het kaatsseizoen nog wel even kon wachten en sloeg de ballen in plaats van over de bovenlijn voor de driemeterlijn.
Robbert Bijl had bij het omkleden hardstyle muziek gehoord en wist hard te gaan. Daarbij wist hij de Zwolse blokkering steeds op het verkeerde been te zetten.


Set drie eindigde weer in Snekers voordeel, 25-16.


Rowan Heikoop wilde zeker niet onderdoen voor zijn jongere broer en wist zo lekker in te vallen dat hij iedere speler van CSV non-verbaal wist te verslaan. En heerlijk stoïcijns zijn balletjes binnen te hakken.

Senna Heikoop liet zien dat het hem allemaal niets boeit en met zijn 15 jaar heeft hij blikken die kunnen doden.
Jurjen de Jong (ala Geeltsje) had Sjoerd zover mentaal bewerkt dat hij waarschijnlijk z’n baard zaterdagavond nog heeft afgeschoren.
Tja en dan onze Jorn Meijer de man met Duitse volleybalervaring, hij sloeg op het beslissende moment een aantal sprongserves binnen waardoor CSV definitief knakte.


Eindstand set 4: 25-14.


Afgetekend en overtuigend. Alle motivaties van de spelers heeft er tot geleid dat het Zwolse CSV er geen moment aan te pas kwam en hierdoor mag Sneek nu komende zaterdag naar Soest om in een driekamp te strijden voor een plek in de Eerste divisie!


Tijden en locatie volgen deze week op de Facebookpagina van deze knappe mannen via: https://www.facebook.com/vcsneek.hereneen/


Ook staat er op deze pagina een mooi filmpje gemaakt door vriendin van de selectie Wiepkje Hiemstra.