Jabik Broersma is de nieuwe voorzitter

 

Jabik stelt zich graag aan jullie voor: Ik ben Jabik Broersma, 49 jaar en ik woon in Joure met mijn vrouw Isette en mijn dochters Marit, Judy en Agnes. Isette en Agnes volleyballen allebei bij VC Joure, Judy is in 2010 overgestapt naar VC Sneek en speelt nu bij Dames 2. Sinds 2013 werk ik als Business Analist bij Rabobank Nederland in Utrecht.

 

Vrijwilliger

De afgelopen jaren ben ik op verschillende manieren aanwezig bij de volleybalvereniging van Sneek. Naast het actief ondersteunen van mijn dochter ben ik als lid van de vrijwilligerscommissie nauw betrokken geraakt bij het hart van de vereniging: de vrijwilliger. VC Sneek is een vrijwilligersorganisatie waarin geen betaalde krachten werkzaam zijn; alle activiteiten die nodig zijn om het volleyballen in de breedte en in de top mogelijk te maken, worden gedragen door vrijwilligers. Dit kunnen spelers, familieleden en andere volleyballiefhebbers zijn. Zij zetten zich in als bijvoorbeeld jeugdtrainer of als scheidsrechter, ze verzorgen de opbouw van de zaal of zetten zich in voor bijvoorbeeld de Grote Clubactie. 

Daarnaast ben ik actief als voorzitter van de ‘lawaaicommissie’: deze commissie probeert met veel herrie op de trommel de wedstrijden positief te beïnvloeden. 

 

Plezier

Dit is ook één van de grootste uitdagingen voor de komende jaren: hoe kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat het voor zowel de spelers als alle andere betrokkenen een feest is en blijft om bij VC Sneek op wat voor manier dan ook betrokken te zijn? Ook moeten we op zoek naar de juiste mix van recreatief en topvolleybal. Daarnaast zie ik bij veel verenigingen een terugloop in jongensteams; ook hier zullen we moeten zoeken naar middelen om meer jongens te interesseren voor deze mooie sport.

 

Enthousiasme

Kortom: genoeg te doen, maar met de wetenschap dat er binnen VC Sneek heel veel enthousiasme en vakmanschap is, moet dit geen probleem zijn.