Julian bij de Weg, 29 juni 1995 - 30 juli 2016

 

In de jaren dat hij jeugdspeler was heb ik hem leren kennen als een goedlachse jongen, die plezier had in zijn leven, maar zeker ook in het volleyballen. De laatste twee jaren speelde hij bij de heren. Agelopen seizoen werd hij weer herenigd met een aantal jongens waarmee hij eerder in de jeugd speelde.

 

Hij was een midspeler, hetgeen niet zo verwonderlijk was, omdat hij lang was. Soms lukte het blok of de aanval niet, maar zijn (glim)lach bleef. Als het dan wel lukte kwam zijn brede lach tevoorschijn. Dan kon hij je ook aankijken met een trotse blik in zijn ogen, zo van: dat heb ik mooi gedaan! Dat was prachtig om te zien. Tijdens trainingen was hij soms wat lui, maar als je hem dan even wat stimuleerde, ging hij er weer voor.

 

Hij was ook een jongen die van een grap hield en goed in het team lag. Hij was de vrolijke noot van het team, die met zijn goedlachsheid soms de spanning weg kreeg binnen het team. Ik heb hem nooit chagrijnig meegemaakt, hij bleef positief. Ook niet als je hem op de bank zette of wisselde. 

 

In december 2015 kreeg hij tijdens een training een hartstilstand, maar door reanimatie overleefde hij dit. Daarna volgde een tijd van zorg en ziekenhuisbezoek, inclusief operatie. Af en toe kwam hij nog bij een wedstrijd van het team kijken. In juni kwam ik hem nog tegen en was hij nog steeds positief. Precies zoals ik hem kende.

 

Ouders, zus, familie en vrienden, veel sterkte voor nu en later met het verlies van Julian.