Lieze Braaksma naar dames 1

 

Lieze is pas toe aan haar tweede jaar bij VC Sneek, nadat ze in het seizoen 2014-2015 bij VC058 in de derde divisie speelde en daarvoor het volleybal leerde in haar woonplaats Menaldum, bij DSVS. Daar kwam ze alleen uit in jeugdteams. Lieze volleybalt sinds haar achtste.

 

 

Haar goede ontwikkeling bij VC Sneek dames 2 leidde vorig jaar al tot een stage bij dames 1 rond de Europacupwedstrijden. Lieze: 'Dat was erg spannend, want ik was toen nog maar net bij VC Sneek.' Lieze combineert het volleybal met een studie commerciële economie in Leeuwarden en een bijbaantje bij de Lidl in Franeker. Voorlopig blijft zij bij haar ouders wonen. 

 

Niveau

'Ik hoop dat ik komend seizoen veel kan leren en dat moet wel lukken, want Petra, Monique en Klaske kunnen mij goed helpen met het verbeteren van onder andere mijn blokkering. Zo wil ik op het niveau proberen te komen van de andere midspeelsters. En natuurlijk hoop ik ook op speeltijd, zodat ik ervaring kan opdoen in de eredivisie', zegt Lieze. En over haar nieuwe team in totaal: 'We moeten er een mooi seizoen van maken en meespelen in de top-5. Of top-3? Dat is nu nog lastig te zeggen!'

 

Lieze wordt woensdag 22 juni 20 jaar.