Monique Wismeijer helpt VC Sneek

 

Monique Wismeijer, ex-international en zeer ervaren met haar 38 jaar, maakt na 7 jaar haar rentree op de Nederlandse volleybalvelden. Wismeijer heeft afgelopen maandag meegetraind met de selectie van Sneek en dat beviel haar. “Ik vind het geweldig dat Petra me gevraagd heeft om het team te helpen. Vanuit Amsterdam is Sneek prima te bereizen voor iets dat je leuk vindt. Het is natuurlijk wel weer even wennen, maar ik kom dan ook als aanvulling.”   

 

Wismeijer speelde van 2004 tot 2009 nog voor AMVJ, toen onder leiding van de huidige Sneek-coach Groenland. In datzelfde jaar werd de Amsterdamse tweede met het Nederlands team op het Europees Kampioenschap.  

 

VC Sneek was op zoek naar een spelverdeelster nadat Dorien den Otter besloot te stoppen. Zij kon het volleybal niet langer combineren met haar studie.

 

Volgende week staat er een extra interessante ontmoeting op het programma; Sneek speelt dan bij US de return van de halve bekerfinale. De nieuwe spelverdeelster van VC Sneek was in 2013 coach van US, nadat zij daar was gestopt als speelster.