H1-2
D3
D1 grappig
D1 - Anlene - Roos - Lieze
H1-4
mini's van de wedstrijd
blok foto
Sfeer 1
Winst!
Janieke pass

Nieuwe hoofdtrainer/coach VC Sneek Heren 1

 

7 juni 2019

 

Na een mooi volleybalseizoen 2018/2019, waarin de heren van VC Sneek in de 1e divisie speelden is het nieuwe team voor komend seizoen bijna rond. De combinatie van keuzes voor loopbaan en andere maatschappelijke ambities brengen met zich mee dat Rowan Heikoop en Jorn Meijer stoppen bij VC Sneek. Daarnaast heeft Marnick van Lith, hoofdtrainer/coach heren 1 van de afgelopen 3 jaar, de keuze gemaakt om het volgende seizoen de nieuwe trainer/coach te worden van een damesteam binnen VC Sneek (nieuwe dames 3). We zijn verheugd te kunnen melden dat wij inmiddels met de komst van Erik Mulder een nieuwe hoofdtrainer/coach gevonden hebben voor het heren 1 team van VC Sneek. Patrick Koelemij hebben wij bereid gevonden om naast Erik de assistent trainer te worden. Beide heren gaan verder met de successen en ambities van heren 1.

 

Graag willen wij onze nieuwe hoofdtrainer Erik Mulder nader aan u voorstellen. Erik is geboren en getogen in Warmenhuizen. Is 40 jaar en woont samen met zijn vriendin Silvia en hun 2 dochters (Bo 8 jaar en Sam 1 jaar). Vanaf zijn 10e is hij gaan spelen bij Dinto. Daar had hij het geluk in een goede lichting te zitten. Met de meeste van deze groep jongens heeft hij nog steeds goede contacten. Na het spelen van onder andere het Nederlands kampioenschap bij zowel de C als A junioren, ging Erik al heel snel 3e divisie spelen. Met Dinto H1 heeft hij vele jaren 3e, 2e en 1e divisie gespeeld. 

 

Tijdens deze periode heeft hij zowel mooie kampioenschappen als keiharde degradaties meegemaakt. Deze grote verschillen ontstaan snel bij een klein (dorps)clubje als Dinto. Toen Dinto H1 zich door omstandigheden helaas zich moest terug trekken uit de 1e divisie, heeft Erik besloten om zich te melden bij een andere volleybalclub. Via Patrick Koelemij heeft hij samen met Dinto H1 speler Wessel Blom de overstap gemaakt naar VC Sneek H1. Dit heeft hij als een geweldig jaar mogen ervaren. VC Sneek H1 werd destijds met bekende spelers als  Cor Jacobsen, Johannes Bult, Mark Heikoop en Klaas Jelmer Hoekstra glansrijk kampioen in de 1e divisie. Daarna hebben ze nog een jaar in de Topdivisie gespeeld. Erik had bij VC Sneek H1 de rol van libero. Passer-loper is hij ook geweest maar kon aanvallend meekomen tot en met de 2e divisie. Ook heeft hij ervaring op gedaan als spelverdeler. Na zijn mooie tijd bij VC Sneek heeft Erik nog een jaar bij Zaanstad in de 2e divisie gespeeld. Uiteindelijk is hij weer terug gegaan naar zijn club Dinto en daar speelt hij weer bij het heren 1 team.

 

Als trainer heeft hij ook al ruime ervaring opgedaan bij de jeugd en dames teams van zowel Dinto en De Boemel (Tuitjenhorn). Voorts is Erik nog trainer/coach geweest van het 1e damesteam van Compaen. Afgelopen seizoen hebben wij al kennis met Erik kunnen maken bij onze dames 3 van VC Sneek.

 

Hij ziet VC Sneek Heren 1 als een geweldige en mooie uitdaging om samen met Patrick Koelemij dit team in het nieuwe seizoen 2019/2020 te mogen begeleiden. Hij kijkt er naar uit om zijn volleybal kennis en ervaring over te dragen aan de talentvolle jongens/mannen binnen VC Sneek. Zijn focus zal met name liggen op verzorgd en technisch volleybal. Verder vindt Erik all-round worden en spelinzicht krijgen erg belangrijk om successen te kunnen behalen. Uiteraard is winnen ook heel belangrijk, maar dat moet wel samen gaan met veel spelplezier en een goede teambuilding!

 

Het bestuur van VC Sneek dankt Marnick en zijn staf voor zijn drive en enthousiasme in de afgelopen 3 jaren en zijn blij met zijn komst bij de dames. We zijn trots dat we weer twee zeer ervaren trainers/spelers voor heren 1 aan onze club mogen verbinden en wensen Erik met zijn assistent trainer Patrick heel veel succes en speelplezier voor het nieuwe seizoen 2019/2020.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Zijlstra algemeen bestuurslid, telefoonnummer 06-51545947