Nieuwjaarstoespraak Jabik Broersma

 

CMV, competitie, Open Club, Europacup, kampioenschappen. Mooie prestaties. Soms winnen, soms verliezen. Soms loopt het zoals je wilt, soms valt het zwaar tegen. Prestaties die laten zien dat niet alles vanzelfsprekend is. Dat overal hard voor gewerkt moet worden. Zowel sportief als organisatorisch. Dat heel veel gevraagd wordt: van de individuele sporter, van het team, van de hele vereniging.

 

Een vereniging die bestaat uit heel veel mensen: mensen die op allerlei verschillende manieren geraakt worden door de volleybalsport en veel van hun vrije tijd hierin willen steken; in het veld als enthousiast speler, trainer en coach. Naast het veld als betrokken ouder, scheidsrechter of teller. In de zaal als onvermoeibare coördinator, bij de kassa, in de bordenploeg. In de organisatie als commissielid, bestuurder. Naast de vereniging als sponsor, tv-ploeg, recensent. Op de tribune en thuis als trouw publiek.

 

Mensen maken de vereniging. Samen werken om de mooiste sport van de wereld in Sneek tot een succes te maken. In een vereniging waarin jong en oud zich thuis voelt. 2016 heeft mooie momenten laten zien waarin dit verenigingsgevoel treffend naar voren kwam. Met als spreekwoordelijke klap op de vuurpijl het Oudejaars-familietoernooi. Hierin lieten 22 teams van allerlei familieverbanden zien hoe leuk het is om samen met elkaar volleyballend het jaar af te sluiten. En samen laten zien hoe we het nieuwe jaar in willen gaan.

 

Namens het bestuur wil ik iedereen bedanken voor zijn en haar inzet voor VC Sneek! Dat we er in 2017 met elkaar weer een prachtig volleybaljaar van mogen maken!