Ongekend succes voor VC Sneek tijdens Open Club-finales

 

HJ de Haan, meisjes A

We hebben een mooie en goede dag gehad, waarop we echt in het toernooi zijn gegroeid. We begonnen met twee prettige poulewedstrijden, waarin we het niet echt moeilijk hadden en onze vastigheden konden 'trainen'. 

 

Nadat we eerste in de poule waren geworden, speelden we de halve finale én de finale heel steady; er was nooit paniek en we speelden bij vlagen zeer goed en verzorgd volleybal.

 

De aanwezigheid van vier meiden uit één regulier team aangevuld met Anniek Siebring en een aantal meiden dat ook uitstekend niveau levert, hebben ervoor gezorgd dat het zowel binnen als buiten het veld een hechte en unieke groep was. 

 

Drie maanden geleden durfde niemand de woorden 'Nederlands kampioen' in de mond te nemen. Hulde voor dit team!


Marnick van Lith, meisjes B

Wij hebben vandaag vijf finales gespeeld -qua (in)spanning vergelijkbaar met de bekerfinale van dames 1. Maar we hebben ze alle vijf gewonnen!

 

We hebben alle speelsters ingezet en de trucendoos af en toe opengezet, qua opstellingen en wisselen. 

 

De speelsters hebben echt alles gegeven en waren na de spannende drie sets in de finale helemaal op. We hebben echt het maximale eruit gehaald, want onze tegenstanders waren ook sterk. 


Caroline Yntema, meisjes C

We zijn als team heel erg in het toernooi gegroeid. De poule mooi doorgekomen, maar nog niet supergoed gespeeld. Wel was er veel servicedruk.

 

Tijdens de kruisfinale speelden we echt goed en boekten we een mooie dikke overwinning tegen Devoko. Dus met flink wat zelfvertrouwen de finale in. 

 

Ook in de finale hadden we een goede degelijke service. Wies van Solkema kwam op dreef op mid en we kwamen gewoon geen enkel moment in de problemen. En dat ondanks dat alle jongens van Alterno stonden aan te moedigen aan de zijlijn. Koelbloedig waren de meiden, en dat voor meisjes van 13 en 14 jaar!

 

We zijn de terechte kampioen volgens de mensen in de hal. Ik ben vooral ook heel trots op de Jaap van Kasteel trofee; wat een vereniging hebben we toch!