Ook Dorien den Otter naar VC Sneek

 

Met het aantrekken Dorien den Otter krijgt het volleybalteam van landskampioen VC Sneek steeds meer vorm. De 21-jarige spelverdeelster komt over van Donitas. Met het Groninger studententeam degradeerde de geboren Drentse, die opgeleid werd bij DOK uit Dwingeloo, onlangs uit de eredivisie. 

 

Begin 2016 kwam Den Otter de Groningse ploeg versterken, nadat ze in 2014 voor een Amerikaans avontuur koos. In juli van dat jaar vertrok ze naar Brownsville, waar ze collegevolleybal ging spelen voor de University of Texas. Met dat team werd ze conferencekampioen, waarna Texas mee mocht doen aan de Nationals. Daarin speelen de kampioenen van de verschillende staten. Pas in de finale ging het mis. 

 

Na het seizoen in Texas verkaste de in Groningen woonachtige volleybalster naar de Winthrop University in South Carolina, waar ze wederom haar studie communicatie combineeerde met volleybal. Na anderhalf jaar Amerika keerde Den Otter begin dit jaar terug naar Nederland. "Het was een enorm gave ervaring, waar ik veel van heb geleerd", zegt ze. "Ik raad het iedereen aan." 

 

Bij landskampioen Sneek gaat ze samen met Nienke Tromp de spelverdeling verzorgen. Tromp komt over uit het tweede, dat bijna kampioen werd in de eerste divisie. De twee volgen Nynke Oud (naar Frankrijk) en Simone Linstra (gestopt) op. 

 

Ook Hester Jasper, dit seizoen al geregeld bij de selectie van Petra Groenland, schuift van het tweede definitief door naar het eerste. Eerder werd al Paula Boonstra vastgelegd. Na het vertrek van Oud, Linstra en ook Fenna Zeinstra, Marrit Jasper, Carlijn Jans en Denise Baas zoekt Sneek nu nog één speelster van buitenaf en wordt er gekeken of er nog een talent door kan stromen vanuit het tweede of derde team.

 

Zoals (ongeveer) verschenen in Leeuwarder Courant, woensdag 11 mei 2016