Petra Groenland stopt als hoofdtrainster dames 1 VC Sneek

Sneek, 19 februari 2018

Het bestuur van VC Sneek heeft geconcludeerd dat de chemie niet meer voldoende aanwezig is om de succesvolle samenwerking na dit seizoen voor een nieuwe termijn te continueren. Naar aanleiding van deze conclusie heeft Petra Groenland besloten haar werkzaamheden per direct te stoppen. Het bestuur van VC Sneek respecteert dit besluit.

Petra Groenland is de afgelopen acht seizoenen zeer succesvol geweest als hoofdtrainster van de dames van VC Sneek. Onder haar leiding hebben de dames van VC Sneek twee maal de nationale titel gewonnen, twee maal de nationale beker en tevens de Supercup. Ook is het eerste damesteam onder leiding van Groenland diverse keren in de Europacup uitgekomen. Petra Groenland heeft als trainster bij VC Sneek vele en grote successen behaald en een grote bijdrage geleverd aan het hoge niveau waarop de dames van VC Sneek de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Het bestuur van VC Sneek is Petra Groenland daarvoor veel dank verschuldigd.

Na het behalen van de tweede plaats in de reguliere volleybalcompetitie start het eerste damesteam aanstaande woensdag met de play-offs om de nationale titel van het seizoen 2017-2018. Het bestuur en de TC van VC Sneek zijn bezig om de vacant geworden positie van hoofdtrainer zo spoedig mogelijk in te vullen, in eerste instantie voor deze play-off wedstrijden. Daarnaast zal een profielschets worden opgesteld voor de positie van hoofdtrainer voor het komende seizoen 2018-2019.