Blokkeer-Friezen H1 slaan weer toe

Hoofdpiet en Audipiet hadden moeite om de kudde voor de wedstrijd bij elkaar te houden. Kalepiet, Sinter-Klaas en Timmerpiet wilde de kunst nog afkijken bij heren 2.

 

Heipiet, Arbopiet, ‘Boeitmeniet’piet, Schreeuwpiet en Pruikpiet zaten gezamelijk met InstallatieBVpiet in de kantine een drankje te nuttigen.

Nadat elke piet zijn route naar de kleedkamer had gevonden konden de spieren worden warm gemaakt. Babypiet meldde kort voor de wedstrijd nog even dat hij zijn wedstrijdbroekje was vergeten waardoor Hoofdpiet nog snel naar huis moest om er eentje te halen.

 

Maar goed, toen eenmaal alle pieten goed en wel waren warm gespeeld kon het spelen beginnen. De blokkade kreeg vorm aan de hand van Sinter-Klaas waardoor de mannen van Orion nooit verder dan Sneek zijn gekomen in hun pelgrimtocht naar Dokkum.

 

Mede door het gejammer van Schreeuwpiet en ondersteuning van de trommelpieten wist Sneek drie sets te winnen en trok Orion eenmaal aan het langste eind doordat 2 meter mens zijn stempel drukte op zijn serve en aanval. Netjes van de pieten die zelf ook niet een korte reis vanuit Spanje achter de rug hadden, om Orion toch niet met lege handen naar huis te sturen.


Al met al een vermakelijk dag, voor Orion een traan en Sneek een lach!

 

Dit artikel kwam mede tot stand met goedkeuring van het gerechtshof te Leeuwarden.