Heren 1 pakt winst bij koploper Protos.

Vertrouwen.

Dat we kunnen volleyballen stond buiten kijf, maar het moest weer even samenkomen. Gelukkig zagen we weer sets waar wij onze kwaliteit toonden. Na 1 top set tegen Orion, pakten we dan eindelijk een klinkende 4-0 overwinning op Scylla. Dan zie je wat vertrouwen kan doen. Vertrouwen die wij mee namen naar Utrecht, waar wij tegen koploper Protos moesten spelen. Protos maar liefst al 14 maanden, ik herhaal 14 maanden, ongeslagen in eigen huis.

 

Inslaan.

In de aanloop van de wedstrijd gooiden de gastheren nog even olie op het vuur, door het publiek extra vroeg naar de hal te trekken, want de “hardhitters” van Sneek winnen vaak het inslaan. Vandaar dat wij met het lumineuze idee kwamen om de eerste ronde allemaal een tip balletje te spelen. De toon was gezet, want daarna vlogen de ballen gewoon weer ouderwets de tribune op. De sfeer zat er gelijk goed in.

 

De wedstrijd.

Oke, dan de wedstrijd. Dezelfde “starting 7” als in de wedstrijd tegen Scylla. Heerlijk een wedstrijd waarin twee teams willen knallen. Setstanden van 2 punten verschil. 1-0, 1-1, 2-1, 2-2. Een 5e set. Langzaam trokken we het overwicht in de wedstrijd naar ons toe. De veel scorende diagonaal kreeg steeds vaker de bal snoeihard op zijn tenen terug. Wij hebben het beeldmateriaal er nog even bijgepakt; 15 killbloks. De irritatie van het naderende verlies van Protos begon zichtbaar te worden, maar toch toonden ze veerkracht en kwamen terug tot 11-11. Toen dacht Jan op persoonlijke titel dat het klaar "tiid foar in bierke" was en besloot twee aanvallen van Protos even aan de juiste kant van het net naar beneden te drukken. De overwinning was binnen. 2 tegen 3.

 

Klein feestje.

Na een polonaise door de kantine. Een feestje tot diep in de nacht in Utrecht, met de hele vereniging van Protus, gingen wij weer op de trekker naar huis. Of was het toch gewoon een busje van AZ autoverhuur gesponsord door installatiebedrijf Gebr. Sikma.

 

Kampioenschap.

Door het verlies van Protos en de 4-0 winst van Keistad is de strijd om de titel weer helemaal open, maar laat het nou net zo zijn dat Keistad de eerstvolgende wedstrijd op bezoek moet in Sneek. Wordt vervolgd. Eerst wintersport.