Talentteam VC Sneek knap kampioen in de Promotieklasse

 

door Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Het jeugdige talentteam van meiden 14, 15 en 16 jaar, onder de bezielende en professionele leiding van oud international Martje de Vries, mag zich kampioen noemen van het seizoen 2018/2019 in de Promotieklasse van het Dames volleybal. De meiden komen voort uit het kweekvijver beleid bij VC Sneek. Ze hebben met veel aandacht voor techniek en de nodige trainingsuren afgelopen jaren zowel individueel en als team een geweldige groei doorgemaakt met elkaar. Er is hiermee een prachtige basis neergezet voor verdere groei binnen de vereniging.

 

Er was vorig jaar, ondanks de jonge leeftijd van de talentvolle volleybalsters, bewust gekozen voor doorstroom naar de Dames competitie. Qua leeftijd horen de meeste meiden nog thuis in de Jeugd A en B, maar eindigden vorig jaar in de Jeugd klasse A al in de hoogste regionen. Om wel uitdaging te houden en te blijven leren is het team van trainster Martje de Vries als Dames 5 in de Promotieklasse geplaatst bij veelal de eerste Dames teams uit de regio Friesland. Zo zijn er interessante wedstrijden gespeeld tegen onder meer Lemmer, Leeuwarden, Nijland, IJlst, Akkrum, Workum en Gorredijk. In veel wedstrijden was het de strijd tussen techniek en behendigheid van de VC Sneek Jeugd tegen de kracht, fanatisme en tact van de oudere en veel meer ervaren speelsters uit de regio. In grote getalen volgden de trouwe supporters van VC Sneek de meiden thuis en in de regio. De talenten uit Sneek trokken vaak aan t langste end en gingen er met de winst vandoor.  Met nog 3 wedstrijden te gaan in de competitie zijn ze dus nu al kampioen geworden. Ze hebben ons boeiende wedstrijden laten zien en de talenten beloven ons nog veel mooi volleybal in de toekomst.

 

 

Op de foto v.l.n.r.: Desy Poiesz (spelverdeler), Eline Quarré (passer-loper), Nina Boorsma (libero), Maureen Oldenburger (diagonaal), Anna Posthuma (midden), Maaike Drenth (spelverdeler), Nienke Bijma (passer-loper), Emma Vallinga (midden), Rixt Scholten (passer-loper), Martje de Vries (trainer/coach)

 

Voor meer informatie: Margriet van Dijken, mediateam VC Sneek 06-109 66 387