Terugblik op een geweldige dag: finale NOJK meisjes C

1 april 2019

 

Met kleine oogjes staan we zaterdagochtend 30 maart om 6.45 uur bij de Sneker Sporthal. Daar staat chauffeur Rients Jorna met een comfortabele bus voor ons klaar voor onze “all-inclusive-busreis” naar Beverwijk, met dank aan onze sponsoren van deze dag*). Super gezellig zo met elkaar en de reis vliegt voorbij. Om 8.30 uur komen we aan bij de sporthal in Beverwijk. De meiden én de coaches Monique en Luuk hebben er heel veel zin in en de supporters natuurlijk ook!

 

De eerste wedstrijd is om 9.30 uur tegen SV Dynamo. Onze meiden moeten blijkbaar nog een beetje warm draaien, want er worden nog iets teveel serve fouten gemaakt. Het wordt een spannende wedstrijd en we verliezen de set met 25-23. In de tweede set raken beide spelverdeelsters van Dynamo geblesseerd! Super sneu, maar wel knap hoe Dynamo dit heeft opgepakt! Bij VC Sneek begint alles steeds lekkerder te lopen, maar het blijft spannend: we winnen de tweede set met 24-26. Uitslag 1-1.

 

We hoeven pas om 12.45 uur weer te spelen, dus genoeg tijd om uit te rusten en te focussen op de wedstrijd tegen Apollo. Tijdens de eerste set speelt VC Sneek de sterren van de hemel en Apollo kan maar niet in de wedstrijd komen; alle ballen gaan over de lijn. Wij winnen de set dan ook met 8-25! Heel bijzonder hoe de wedstrijd totaal kan omslaan, want in de tweede set zijn de rollen omgedraaid. Apollo komt direct op voorsprong en geeft deze niet weer uit handen. We verliezen de tweede set met 25-18. Opnieuw 1-1 dus.

 

De derde wedstrijd is tegen Heva VC. Het grote rekenen is al begonnen en duidelijk is dat we in ieder geval met 2-0 moeten winnen. Dan hebben Dynamo, Apollo en VC Sneek elk 4 punten en komt het op de setstanden aan. Zaak dus om niet teveel punten tegen te krijgen. De eerste set winnen we met 25-17 en ook de tweede set is voor VC Sneek: 25-21. Inderdaad 2-0, maar is dit genoeg om door te zijn naar de kruisfinale??? Het blijft nog even spannend, maar dan komt Luuk met het verlossende antwoord: Sneek is eerste in de poule! YEAH!!!!

 

In de kruisfinale staan we tegenover Alterno. VC Sneek begint de eerste set met een mooie voorsprong: het staat 9-3 voor VC Sneek bij de eerste time out. De supporters schreeuwen de longen uit hun lijf en we winnen de eerste set: 25-18 voor VC Sneek. In de tweede set zijn de rollen weer omgedraaid en Alterno wint deze set met 18-25. Er volgt een super spannende derde set waarin beide ploegen gelijk op gaan. Alterno gaat er uiteindelijk net met de winst vandoor: 14-16. Wat waren we dichtbij!!!

 

Tja, dan moeten de meiden zich weer opladen voor de strijd om de derde of de vierde plaats. En na een kwartiertje rust staan die kanjers er gewoon weer! Ze staan opnieuw tegenover Dynamo en ze geven echt alles wat er nog in zit. Na een 25-27 en een 25-11  komt er opnieuw een zinderende derde set. Natuurlijk is er even teleurstelling als Dynamo deze set wint met 15-13, maar uiteindelijk overheerst de trots.

 

Lieve coaches en meisjes C, wat hebben jullie ontzettend hard geknokt en wat zijn jullie ver gekomen. Vierde van Nederland, een topprestatie! Ook een groot compliment voor de dames die deze dag aan de kant hebben gestaan en niet zijn ingewisseld. Vol enthousiasme hebben jullie de hele dag je team hebben aangemoedigd, grandioos!

 

In de bus terug hebben we een mooi feestje gevierd en met z’n allen (hoe toepasselijk) mee gezongen met Andre Hazes: Bloed, zweet en tranen!

 

 

 

 

*) Deze busreis is mede mogelijk gemaakt door: Kenneth Smith, Leeuwarden – GeldXpert Heerenveen BV - SBBLD, Leeuwarden - Kuiper Verzekeringen BV, Heerenveen - Oyens & Van Eeghen, Heerenveen én de familie Smit uit Sneek.