VC Sneek H1 vecht, slaat, knokt, blokt zich een weg in de eerste divisie

De afgelopen weken hebben de mannen van Marnick en Ewoud een goede voorbereiding gedraaid waar de nodige gaten in de grond zijn geconstateerd. Met de komst van Rutger Zoodsma en libero Jesper Demmer is de formatie op volle oorlog sterkte. De reistijd was afgelopen zaterdag langer dan de wedstrijd, waarin de nodige spelletjes zijn gespeeld om de tijd te doden. Marnick wist zich hier tot winnaar te kronen, gefeliciteerd kerel.

 

Hovoc H1, als laatste toegevoegd aan de competitie. We kwamen te weten dat zij over een oud-international in de vorm van Nico Fredriks. Verder won Sneek in inslaan fenomenaal.

 

Dan de wedstrijd, waarin Marnick het ten eerste nodig vond om te starten met Jelco, Jorn, Klaas-Jelmer alias buschauffeur, Daniël, Rowan en Rutger. Vanaf punt 1, die gemaakt werd door zoon van de sponsor van het busje, Jelco, was het duidelijk dat Sneek hier punten kon pakken. Het was rommelen aan de kant van de Limburgers. Sneek wilde graag het eigen spel spelen maar kwam hier maar gedeeltelijk aan te pas. Boven de 20 vond Marnick wederom het nodig om zich te laten gelden door Senna, mini-Heikoop, te wisselen voor onze aanvoerder zodat Rutger gepositioneerd werd op de midden. Dit resulteerde in setwinst door twee killbocks van Rutger, klasse jongen.


De overige set was Sneek net op tijd bij de les, uitgezonderd set drie die helaas net verloren ging. Hierdoor mochten we maar 4 punten op de achterbank van het busje neerleggen waardoor er weer negen mannen mee konden rijden. Het positieve was dat iedereen die mee was heeft gespeeld en hier zijn we de technische staf er dankbaar voor.

 

Komende week zijn we maar liefst drie keer te bewonderen in eigen sporthal. Maandag en donderdag trainen we van 20:00 tot 22:00 uur en zaterdag om 19:00 uur komt EVV uit Elburg op bezoek. Aan Sneek de taak om zoveel mogelijk punten in Sneek te houden om de goede ingeslagen weg voort te zetten. Kom vooral dus naar de Sneker sporthal.

 

Als laatste wil ik nog langs deze weg de gebr. Sikma hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van het mooie busje wat ons tot 4 punten heeft geleid in Horst. *applaus*.