VERSLAG: OPEN CLUB halve finale JONGENS B in Wijk bij Duurstede

23 februari 2019

 

door Erwin Hendriks

 

Een goed voorbereid jongens B wist vooraf dat we met een pittige loting een lastige dag zouden gaan krijgen. Vertrek om 08.30 vanaf de Sneker sporthal, waar inmiddels meisjes D en jongens A zich ook hadden verzameld. Na elkaar succes gewenst te hebben, kon de dag beginnen.

 

Eerste wedstrijd tegen vc Wik uit Groot Ammers, had de eerste zege moeten opleveren. Helaas liep het net even anders. Scheidsrechters die eigenlijk terug hadden gemoeten naar een opfriscursus en een aantal service fouten deden ons de das om in de eerste set. Een mooie voorsprong werd uit handen gegeven 23-25. De tweede set was de tegenstander ook wakker geworden met als gevolg 14-25.

 

De tweede wedstrijd tegen Inter Rijswijk, favoriet voor de eindzege. Ondanks ons geboden verzet en alle trucjes die wij uithaalden om het tij te doen keren (beinvloeden van de arbitrage zingen en dansjes doen in het veld) hadden niet het gewenste effect terechte 2-0 voor Rijswijk.

 

Tegen Twente 05 het spelsysteem aangepast naar 1/5 systeem. Joost ook wel tosti genoemd kwam voor Erik in het veld. Zoals in alle vier de wedstrijden maakten wij het eerste wedstrijdpunt helaas maakte de tegenstanders elke keer de laatste punten. 2-0 voor Twente 05.

 

De laatste poulewedstrijd tegen Taurus uit Houten was een wedstrijd om des keizers baard. Alle jongens die nog niet veel punten hadden gespeeld kregen nu hun kansen en oa jarige (de 16 jaar geworden) Shane kregen de rust. Met veel kabaal en gezang vanaf de kant brachten wij nog het nodige enthousiasme in deze wedstijd. Veel clubs ook die niet meespeelden werden toegezongen... Zwolluuu... Covos… Psv… DinoTaurus… Helaas bleek Taurus net ietsje sterker.

 

Dit mocht bij ons de pret niet verpesten, het bleef nog lang onrustig in Wijk bij Duurstede. Vier nederlagen maar toch een mooie ervaring en een positieve sfeer zijn blijven hangen. Volgens traditie afgesloten bij De Mc Donalds zoals het hoort en allen toch tevreden huiswaarts.

 

Jongens en coaching B1:

Arend, Joost, Morris, Lange Tim, Yannick, Joost, Thijs

Tim Blik, Yorick, Erik, Shane, Jelmer, Dyon 

Roel, Erwin