VERSLAG: OPEN CLUB halve finale MEISJES A in Lemelerveld

23 februari 2019

 

door Margriet van Dijken

 

De meiden uit het ‘A-team’ van VC Sneek konden ondanks de afstand naar locatie ‘Lemelerveld’, zowaar een beetje uitslapen. Ze moesten de eerste wedstrijd pas om 11.00 uur spelen doordat een team zich had afgemeld. Drie poule wedstrijden dus maar. Het team onder leiding van de enthousiaste HJ de Haan met assistentie van Sjanet Wijnia en Jessy Simonsma is dit jaar een mooi samengesteld team uit bijna alle afdelingen: meiden uit dames 2, dames 3, dames 4, dames 5, dames 6 en A1. Maak hier maar eens een op elkaar ingespeeld team van in korte tijd! Het is HJ best goed gelukt en het resultaat mag er in elk geval zijn!

 

De eerste wedstrijd was tegen mede friezen VC 058 uit Leeuwarden. Beide teams moesten even inkomen. Sneek kwam al snel op een voorsprong en wint toch redelijk eenvoudig de eerste set (25-21). De tweede set werd het spannender maar de winst ging toch volledig naar Sneek. 2-0 in sets. De tweede wedstrijd was tegen De Bevers die een thuiswedstrijd speelden in Lemelerveld. Dat was te merken aan de volle tribune waar nauwelijks een plekje was voor de Sneker aanhang. Alle aanmoedigingen hebben de thuisploeg niet geholpen de wedstrijd te winnen. Onze meiden waren niet erg onder de indruk van het lawaai en bovendien konden de ouders uit Sneek er ook wat van. De tweede wedstrijd is met setstanden 25-8 en 25-20 afgesloten. De derde en laatste poulewedstrijd was tegen De Krekkers uit Mariaparochie (uit Twente). Na de eerste set winst (25-22) was Sneek al verzekerd van de kruisfinales. De laatste set werd nipt verloren maar had geen effect meer op de uitslag: eerste in de poule!

 

Eerste in de poule betekent kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule: SV Dynamo uit Apeldoorn. Dit werd een heel spannende wedstrijd en had alle eigenschappen van een echte finale in zich. De familie aan de kant heeft de longen uit hun lijf geschreeuwd. Sneek had uiteindelijk een derde set nodig om de winst naar zich toe te trekken en daarmee een plaats in de finale te veroveren. Top gedaan meiden! Een super knappe prestatie en een prachtige kruisfinale met fantastische afloop.

 

Sneek is hierdoor 30 maart met meiden A vertegenwoordigd in Koog aan de Zaan. Heel veel succes!

 

Op de foto vlnr vbnb: Jessy, HJ, Sjanet,  Ayla, Rianne, Hester, Lizette, Floor, Elise, Anouk, Rixt, Inge, Lotte, Karlijn, Jeltje, Emma