VERSLAG: OPEN CLUB halve finale MEISJES C in Sneek

23 februari 2019

 

door Symone Zijlstra

 

De meiden waren deze ochtend om 8.00 uur al aanwezig in de eigen, vertrouwde Sneker Sporthal om met elkaar de velden op te bouwen en daarna gezellig met elkaar te ontbijten in de VIP-room. Een mooi initiatief van coaches Monique en Luuk en een goede start voor deze prachtige en spannende volleybaldag!

 

De eerste tegenstander is Pol Kraanbedrijf DAC uit Dedemsvaart. Onze meiden beginnen de eerste set sterk en winnen met 25-10. Tijdens de tweede set komt de ploeg uit Dedemsvaart iets dichter bij, maar Sneek wint met 25-18.

 

Vóór de volgende wedstrijd is er nog voldoende tijd om even te chillen met ‘30-seconds’. Lekker lachen, wat eten en drinken en ze zijn er weer helemaal klaar voor. De Krekkers staan heel lekker op te slaan en Sneek heeft moeite met passen. We verliezen de eerste set met 25-16. Gelukkig draait het spel om in de tweede set en winnen we met 12-25. Alles is nog mogelijk!

 

Even buiten genieten van het mooie weer en opladen voor de wedstrijd tegen Dros-Alterno, want dat wordt alle hens aan dek! Alterno begint supersterk en wint de eerste set met 25-11. Maar Sneek laat het er niet bij zitten en wint na een zinderende strijd, de tweede set met 31-29. Dit betekent dat Sneek tweede wordt van de poule en de kruisfinale speelt tegen VC Bolsward.

 

In de kruisfinale pakt Sneek direct een flinke voorsprong en geeft deze de hele wedstrijd niet meer uit handen. Met een overtuigende 25-17 en 25-13 is VC Sneek de terechte winnaar.

 

Meiden en coaches, van harte gefeliciteerd: écht een top prestatie waaraan iedereen zijn/haar steentje heeft kunnen bijdragen. Beverwijk, here we come!

 

Op de foto:

Bovenste rij vlnr: Esmee Klein, Anna Posthuma, Simone Szovan, Jasmijn de Jong, San Teigeler en Iris Schat. Middelste rij vlnr: Merel van Duijne, Esmee Hofman, Rixt Posthuma, Julia van der Glas en Pien Zijlstra. 1e rij vlnr: Monique Volkers en Luuk Adema