VERSLAG: OPEN CLUB halve finale MEISJES D in Houten

23 februari 2019

 

door Lyonne en Ilona Boers

 

Het is 8.30, alle meiden van het team en de  vele supporters hebben zich verzameld bij de Sneker Sporthal.  Er staat een lange reis naar Houten op de planning voor meisjes D. Daar wordt vandaag namelijk de halve finale van het NOJK gespeeld.

 

Om 11.00 beginnen ze een beetje beverig aan de 1ste poulewedstrijd. De Bevers nemen de leiding, maar bij een stand van 17-11 is Danique er klaar mee en smasht de bal snoeihard in het gezicht van een tegenspeler. Helaas wordt deze 1ste set verloren met 25-18. De tweede set begint Sneek weer met een kleine achterstand van 5-1, maar ze geven niet op en het wordt 12-12. Het is tot aan  de laatste punten spannend, 24-24, 25-24, 25-25 en zo gaat het maar door totdat het 28-27 staat voor Sneek. Door middel van een ketser maakt Sneek 29-27 en wordt de eerste poulewedstrijd gelijk gespeeld.

 

Er zit 1 wedstrijd rust tussen, dus besluiten de meiden om de scheidsrechter en zus van Danique, Lyonne aan te moedigen.

 

Om 12.00 mogen ze weer aan de bak tegen Volley2be. Een goed begin voor Sneek met een 4-1 voorsprong, Nora Linn komt aan serve en die brengt het team op een voorsprong van 6 punten. Het verschil in niveau is erg groot. Zodoende wordt deze set dan ook met 25-7 gewonnen. Ook de tweede set spelen ze heel rustig en netjes en staan ze al gauw voor met 11-3. Op 14-8 wordt Sterre er in gewisseld, een goede wissel want ze maakt meteen een aantal mooie punten met haar serve. Dan komt ook Sigrid in de ploeg en die zorgt ervoor dat de voorsprong nog groter wordt. Ook deze set wordt dus met een groot aantal  puntenverschil gewonnen.

 

Er is geen tijd om te rusten want er moet nog 1 poulewedstrijd gespeeld worden. Deze keer gaat Sneek de strijd aan tegen Next Volley Dordrecht. Weer een sterk begin van Sneek. Het staat 6-0 en de coach van Next Volley Dordrecht vindt het tijd worden voor een time-out, maar daardoor brengen ze Sneek niet uit hun spel het wordt 9-0.De eerste set eindigt met een stand van 25-6. De tweede set verloopt net zo soepel, Next Volley Dordrecht heeft niks in te brengen en deze set is met 25-8 voor Sneek.

 

Het onderlinge resultaat van de wedstrijd tegen de Bevers zorgt ervoor dat Sneek 2de in de poule wordt. Dit betekent dat ze straks de kruisfinales tegen Sliedrecht moeten spelen.

 

Het is 16.15, tijd voor de kruisfinale! Ondanks een kleine achterstand van 5-3, staat Sneek op scherp en komen ze snel terug. Het wordt al gauw 14-8 voor Sneek. Sliedrecht duwt alle ballen naar de kant van Sneek, maar als antwoord daarop smasht Sneek alles weer terug. De eerste set is binnen het kwartier gewonnen door Sneek met 25-15. De tweede set komt Sneek achter te staan met 2-6, waardoor de coaches Caroline en Liset besluiten een time-out te nemen. De belangrijkste mededeling is: rustig blijven! Ze werken hard voor de winst, een redding achterin het veld van Erin en ze komen weer gelijk te staan. 23-13 nog 2 punten te gaan. De wissels staan op de bank en zingen 2,1 boem! onder leiding van Inkje springen ze vervolgens van de bank af. 24-14 nog 1 puntje! Nu het publiek op de banken en schreeuwt 1 -1 -1-1. Een mooie pass van Pleun, gevolgd door een scherpe set-up van Erin en dan een keiharde smash van Danique! Yessss! Het publiek en de meiden juichen. Door deze 2-0 winst op Sliedrecht is Meisjes D van VC Sneek door naar de finale van het NOJK. De finale wordt gespeeld op 30 maart in Wognum…