VERSLAG: OPEN CLUB halve finales JONGENS A in Harderwijk

23 februari 2019

 

door Mark Heikoop

 

Zaterdag speelden Redmer, Senna, JP, Mark, Toon, Louis, Jorryt en Jan Paul, oftewel de mannen van Jongens A de halve finale in Harderwijk. In de staf: Mark, Paul en Bareld en ook met ons mee was Wytze, die geblesseerd is.

 

De eerste wedstrijd tegen Inter Rijswijk werd terecht verloren, zij waren iets beter die ochtend.  Deze wedstrijd stond in het teken van de broer en zus strijd : Toon (spelverdeler VC Sneek) en Wies (libero bij Inter Rijswijk). Helaas voor ons kwamen we niet verder dan 0-2.

 

2e wedstrijd tegen SSS en 3e wedstrijd tegen Alterno. Beide wedstrijden eindigden in 1-1 en daarmee waren bijna al onze kansen op doorgaan verspeeld. Tenminste dat dachten wij!

 

In de 4e wedstrijd tegen NVC werd al snel duidelijk dat wij beter waren en deze partij werd dan ook gewonnen met 2-0. Daardoor waren we nog in de race om nr. 3 in de poule te worden maar dan moest Alterno verliezen van Rijswijk.  Daarbij zijn de punten die gehaald zijn ook nog eens belangrijk. Op 2 punten na haalde Alterno het niet. Misschien heeft de aanmoediging van de mannen van Sneek voor Rijswijk wel geholpen hierbij maar het betekende wel dat wij naar de kruisfinale mochten!!!!

 

De Kruisfinale tegen Next Volley Dordrecht:

Voor de wedstrijd begon heeft coach Mark gezegd: ‘Alles wat er vandaag gebeurd is is nu niet meer belangrijk, het enige wat telt is deze wedstrijd. Dus volle bak erin en 2 sets winnen.’

 

Dat hebben we gedaan en in de 1e set ging het moeizaam maar gelijk op. Toch ineens kwam Next Volley op 24 -20 voorsprong. Niet opgeven was het motto en dus vochten we terug tot 24-24. Deze set was nog niet afgelopen en eindigde na veel heen en weer gaan in 30-28 voor ons! Doorgaan en vechten tot je niet meer kunt was het advies van de coaches. Dat deden de mannen van Sneek maar toch ging de 2e set met 25-17 naar Next Volley.

 

Nu kwam alles aan op de laatste set, op 8-4 achterstand wisselden we van helft en kwamen terug tot 9-7 zo bleef  het tot 13-11 achter. Spanning alom maar wij gaven niet op en mede door de steun van ouders en ander publiek kwamen we op 14-13 voorsprong.  Daarna was het een loterij maar wonnen wij uiteindelijk de set met 17-15, Met veel gejuich en gespring besloten wij deze loodzware dag van in totaal 11 sets!!!

 

Mannen, wij zijn trots op jullie!!