Volwassen Vc Sneek H1 legt Elburg op de pijnbank

Zes zeer hebberige jonge honden begonnen 19:00 uur aan een wedstrijdje hard slaan voor volwassenen, aan de andere zijde stonden ook heren met dezelfde instelling. In de eerste set ging dit dan ook hard tegen hard waarbij de scheidsrechter het soms, terecht of niet, moest ontgelden. De mannen uit Sneek waren soms niet geheel bij de les en moesten de eerste set dan ook, tegen hen wil, afstaan aan EVV. 23-25.

 

De coach, bekend van de krant, Marnick, met aan zijn zijde de zeer ervaren opperheier Bart, stuurden dezelfde zes mannen het veld in om set 2 anders te laten verlopen dan set 1. Dit lukte zeer goed en er kwamen scheurtjes in de pokerfaces van de Elburgse formatie. Vooral Rutger en Rowan wisten met geplaatste ballen EVV pijn te doen. Sneek bleef voor ieder punt strijden en wisten hierdoor een grote voorsprong op te bouwen. Setwinst werd bereikt op 25-17.

 

Daarna liet Jesper, libero en mooiboy van beroep het in grote getalen gekomen publiek zien waarom deze mannen thuis horen in de eerste divisie. Onder zijn bezielende leiding stond de passlijn steeds beter en in de verdediging werden veel ballen gepakt. Mede door servedruk wist Sneek de overwinning snel naar zich toe te trekken. Ook onze Jorn deed een duid in het zakje door middel van zijn zeer succesvolle sprongserve waarmee hij 15 punten binnenhengelde.

 

Al met al een goede wedstrijd!