Wedstrijdverslag Dames 1

14 april 2019

 

VC Sneek zeer verdiend finalist om landstitel

Tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

De avond voor de wedstrijd Sneek Regio Zwolle heeft concurrent finale kandidaat Set-Up’65 hun kans op de finaleplaats laten liggen tegen Eurosped. Sneek is dus bij aanvang van de laatste play-off wedstrijd al definitief finalist in de kampioenspoule van de Eredivisie. Een geweldige prestatie waar voorafgaand op dit seizoen wel stiekem op gehoopt werd maar zeker niet op gerekend was. Geen spanning meer derhalve voor de uitslag vandaag maar wel een mooie wedstrijd in ‘t verschiet voor de trouwe supporters in de Sneker Sporthal.

 

De opdracht die trainer Paul Oosterhof zijn dames meegaf was: “volle bak er tegen aan! eigen spel spelen, oefenen met de combinaties en voor de 3-0 winst gaan!”. De opening in de eerste set was meteen voor Sneek die daarmee een voorsprong pakten. Regio Zwolle bood stevig tegenstand en het ging aardig gelijk op. Sneek scoorde goed met de aanval en veel effectieve blocks. De eerste set ging met 25-19 naar de thuisploeg.

 

Ook de tweede set ging naar Sneek hoewel ze het zeker niet cadeau kregen. We zagen lange spannende rally’s maar uiteindelijk duidelijk dominantie aan de zijde van Sneek. Met name Hester Jasper en Anlène van der Meer sloegen de nodige punten bij elkaar.

 

In de derde set gaf Paul Oosterhof ook Chanel Baas, Britt Schreurs, Laura Hamming en Monique Volkers speeltijd. Later in de derde set kwam ook Dorien Dijkstra erin. Met deze opstelling ging de winst ook redelijk eenvoudig naar Sneek. Het moet voor het team een goed gevoel geven dat de kwaliteit breed uitgezet kan worden.

 

Missie geslaagd! Regio Zwolle delft het onderspit tegen Sneek door met 3-0 te verliezen. Met de overwinning van vanmiddag laten de dames van Sneek zien dat ze in vorm zijn en een terechte en overtuigende finalist in de kampioensgroep. Ze laten uitstekend spelende teams als Eurosped en Set-Up’65 achter zich. De supporters van Sneek zijn fanatiek en komen uit alle hoeken en gaten van de noordelijke provinciën. De Sneker Sporthal kleurde vandaag voor de gelegenheid rood en de supporters zijn helemaal klaar voor de finale.  Deze waardevolle steun vanaf de tribune zal ook de komende weken hard nodig zijn.  

 

Setstanden

25-19/25-16/25-20

 

Op naar de finale wedstrijden Sneek tegen Sliedrecht Sport. Deze worden komende weken gespeeld in een serie van best of five. Sliedrecht is de uitgesproken favoriet maar zij zullen er nog zeker niet helemaal gerust op zijn. De Sneker dames hebben dit seizoen thuis al eens ervaren dat Sliedrecht te verslaan is. We gaan het meemaken. De eerste battle is aanstaande woensdag, uit in Sliedrecht. De volgende wedstrijd is aanstaande zondag eerste Paasdag in eigen huis.