Wedstrijdverslag Dames 1

6 april 2019

 

Belangrijke winst VC Sneek tegen FAST 

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Na de euforie van afgelopen weekend met een fantastische winst uit tegen Eurosped Vroomshoop heeft Sneek zich weer opgeladen om thuis de ploeg uit Gennep te verslaan. Sneek staat bij aanvang van de wedstrijd keurig tweede in de kampioenspoule bij de dames. Sliedrecht Sport is de koploper en heeft zich al definitief geplaatst voor de finale.  Als onze dames hun zege rij voort kunnen zetten komt de finaleplaats  serieus in zicht. Uiteraard afhankelijk van de prestaties van de tegenstander Springendal Set-Up die momenteel derde staat en nog steeds kans maakt om bij de laatste twee te eindigen. De enthousiaste Sneker supporters zijn weer present vanavond om de dames aan te moedigen en te genieten van prachtig volleybal.

 

In de eerste set speelde Sneek zeer matig en maakten veel fouten. De flow van de laatste wedstrijden bleef uit en de Sneker dames hadden moeite om in hun spel te komen. De set ging verder gelijk op en ondanks een verbetering in het spel aan t einde van de set gingen de gasten met een 1-0 voorsprong de tweede set in.

Opletten nu voor Sneek. Dat lukte ondanks de nodigde onzorgvuldigheden aan beide kanten toch goed en een voorsprong voor Sneek werd keurig verzilverd met setwinst. De derde set verliep duidelijk soepeler en werd met mooie aanvallen heel overtuigend gewonnen door de thuisploeg.  In de vierde set werd het toch opnieuw weer spannend en ging de stand tot aan t einde gelijk op. Het spel van Sneek was wat wisselvallig en er werden net zoveel fouten gemaakt als punten gescoord. Dat ze beter kunnen hebben ze vaak genoeg laten zien dit seizoen.  Maar zoals trainer Paul Oosterhof eerder al eens opmerkte: “Het maakt me niet uit hoe we winnen als we maar winnen, het maakt me wel uit hoe we verliezen”. Gelukkig kon Sneek de vierde set met 27-25 naar zich toe trekken en de 3 punten in deze belangrijke wedstrijd veiligstellen.

 

Setstanden:

24-26/25-19/25-16/27-25

 

De laatste wedstrijd in de Play-offs wordt gespeeld op 14 april om 16.00 uur tegen Regio Zwolle, thuis in de Sneker Sporthal. Springendal Set-Up’65 staat nummer 3 met 3 punten achterstand op Sneek. Springendal speelt de laatste wedstrijd uit tegen Eurosped, wat een pittige tegenstander is gebleken dit seizoen. Het moet al heel wonderlijk verlopen wil Sneek hun plaatst in de finale laten lopen. Maar we juichen pas als er geen enkele verrassing meer mogelijk is.