Wedstrijdverslag Dames 1

27 maart 2019

 

VC Sneek recht op doel af tegen Springendal-Set Up’65

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

In de kampioenspoule bij de dames is het bijzonder spannend. ‘t  Is er op of er onder voor Sneek. Wil Sneek mee blijven strijden om de bovenste plekken dan zal het vanavond in eigen huis moeten winnen, het liefst met 3-0. Na afgelopen weekend is er nog veel mogelijk en is er zeker ook kans voor de Sneker dames om de finale te halen. Drie punten is het verschil bij aanvang van de wedstrijd  vandaag tussen Set-Up’65 en VC Sneek, in het voordeel van Set-Up. Er is veel ruchtbaarheid gegeven aan deze wedstrijd waar de belangen zo hoog oplopen. De supporters uit de hele regio Noord Nederland komen dan ook meer dan ooit tevoren hun enthousiasme delen en de meiden aanmoedigen. Wat hebben de dames voor ons in petto?

 

In de eerste set gaf Sneek meteen hun visitekaartje af en ging heel voortvarend te werk. De dames waren gebrand om te winnen. Dat was aan alles duidelijk af te lezen. Het was zo maar 6-0. Set-Up kwam er niet goed aan te pas. Na 12 minuten was de stand 17-8 voor Sneek die de ruime voorsprong niet meer uit handen gaven. Sneek is oppermachtig en wint de eerste set met 25-15.

 

Hoe bijzonder het volleybal kan verlopen was weer eens duidelijk aan het begin van de tweede set. Set-Up pakt de leiding en Sneek komt totaal niet in hun eigen spel. In no-time is het 2-8 en de dominantie van Sneek uit de eerste set zien we even niet meer. Toch knokt Sneek zich heel knap terug en pakt een paar mooie punten met veel volleybalgeweld van Hester Jasper. Het gaat gelijk op en het blijft spannend tot aan t einde van de tweede set. Sneek pakt door en wint ook de zo belangrijke tweede set.

 

Set 3 begint Sneek met winst en laat wederom veel vechtlust zien. Er moet gewonnen worden. Sneek blijft een voorsprong houden en wint relatief eenvoudig ook de derde set van Set-Up die duidelijk te kort komen tegen Sneek. Hester Jasper was voor Sneek goed op dreef en scoorde ook in de derde set mooie punten met haar aanval.

 

Met de knappe overwinning van vanavond staat VC Sneek nu gedeeld op de tweede plaats. Alle kans op de finale in de kampioenspoule. De sfeer in de Sneker Sporthal kan gerust omschreven worden als finale waardig! Enorm veel supporters, enthousiasme, aanmoediging en tromgeweld, en dat op een doordeweekse avond in Sneek. Het heeft vast en zeker de thuisploeg geholpen om recht op het doel af te gaan! Met de sfeer zit het wel goed!

 

Monique Volkers: “Mijn schorre stem komt door verkoudheid maar ook door het roepen en schreeuwen tijdens de wedstrijd. Als ik ga, ga ik er helemaal voor! We hebben laten zien dat we ook als we achter staan goed kunnen volleyballen. Met veel dank ook aan het publiek, fantastisch. Dat helpt echt en hopelijk zitten ze er weer de komende 2 wedstrijden.”

 

Paul Oosterhof: “De meiden waren fysiek en in de kop klaar voor de wedstrijd. Het is knap om vanuit een achterstand in zo’n tweede set terug te knokken, dat geeft een mentale voorsprong. Het zal tot aan de laatste wedstrijd spannend blijven in deze kampioenspoule!”

 

Setstanden

25-15/25-23/25-19

 

We hebben de komende tijd nog twee thuiswedstrijden tegoed. 6 april tegen FAST en 14 april tegen Regio Zwolle. Beide staan in de onderste regionen wat ons theoretisch score kans geeft.

 

Komende zondag speelt Sneek eerst nog uit tegen Eurosped uit Vroomshoop. Eurosped staat na 7 wedstrijden vierde in de poule.