Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

 

13 december 2018

 

VC Sneek de betere ploeg tegen Regio Zwolle Volleybal DS 1

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Het is voor ons eerste damesteam tot dusverre een intensieve maand met ups en downs. Zo werd er 1 december met 3-1 verloren van Springendal-Set-Up’65 DS1 en was ook Eurosped DS1 uiteindelijk de winnende partij tegen DS 1 VC Sneek. De aandacht voor en potentie van de test met oogkracht-trainingen op Sinterklaasavond gaf juist weer een positieve fibe. En nu, 12 december, zomaar een doordeweekse avond in de Sneker Sporthal speelt VC Sneek tegen Regio Zwolle Volleybal DS 1. Het gaat om de 3de plaats in de competitie. Laat de praktijk een echte topper zien van op papier gelijkwaardige teams?

 

  De dames van Paul Oosterhof begonnen meteen sterk in de eerste set. Het team van Zwolle met oud VC Sneek speelster Lotte Groninger kwam niet goed in hun spel en hebben eigenlijk geen moment de setwinst voor Sneek in gevaar gebracht. De overtuiging en de dominantie die Sneek de eerste set liet zien konden ze niet op hetzelfde niveau vast houden in de volgende sets. Het verliep moeizamer en de scherpte was niet meer optimaal. 

In de laatste set kwam Sneek daardoor zelfs nog in de problemen en was het op enig moment 13-18. Echter door o.a. een paar prachtige bloks van Lieze Braaksma trok Sneek aan het langste end.

 

We hebben een prachtige wedstrijd gezien met veel ingrediënten aan Sneker zijde: top aanvallen, de wissels pakten goed uit, effectieve kill bloks, verstandige sussende woorden van aanvoerster naar de trainer en aan beide zijden veel time-outs benut.


Paul Oosterhof: “Ondanks de verbeterpunten die er nog steeds zijn ben ik natuurlijk harstikke blij met de winst vandaag! De meiden laten een veerkracht zien en worden mentaal steeds sterker. Een compliment voor het team, ik ben heel trots op de meiden! Het is de kracht van dit team om met z’n allen beter te worden. Er zitten nog steeds nieuwe oplossingen en verbeteringen in het spel. Er zit met dit team zeker nog meer in t vat.

 

Setstanden:
25-16/25-23/26-24

 

Het was een spannende wedstrijd met spel in een hoog tempo. Zaak is om zo aan t einde van de eerste helft van de competitie goed op te passen en als team fit te blijven. Doel is om fysiek sterk te beginnen aan de tweede helft en de opmars voort te zetten.


Zaterdag 15 december speelt Sneek uit tegen Apollo 8 DS 1 uit het Overijsselse Borne, de huidige nummer 6. Sneek staat na de wedstrijd tegen Zwolle op een mooie 3de plaats.