Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

9 maart 2019

 

Opnieuw prachtige thuiswinst VC Sneek tegen Eurosped

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Na een overweldigende overwinning vorige week zaterdagavond thuis tegen Sliedrecht en een verlies midden in de week uit tegen Springendal-Set-Up’65 was de vraag of de dames van Sneek thuis opnieuw voor een feestje konden zorgen. Eurosped uit Vroomshoop was in groten getale naar Sneek gekomen wat zorgde voor gezelligheid en extra rumoer op de tribune. De gasten hadden in de kampioenspoule tot dusverre minder punten bij elkaar geslagen dan Sneek. De topclub met trainer Jan Berendsen pakte in de eerste twee wedstrijden slechts één punt. Met de goede flow van vorige week en op basis van het gescoorde aantal punten so far zou een winst voor onze Sneker dames haalbaar moeten zijn. De supporters hadden er in elk geval wel weer zin in en het team van Paul Oosterhof stond wederom op scherp om opnieuw te vlammen. 

 

De eerste set kende een bijzonder verloop. Hester Jasper begon aan serve en het sneker team opende goed. Sneek kwam op een voorsprong van 19-13. Hoe gek kan het lopen want in no-time kwamen de gasten langszij en stond het 20-23 voor Eurosped. Oppassen geblazen dus maar ook hier begon Roos van Wijnen op precies het juiste moment met haar serve. Ze liet de gedroomde servedruk zien. Een achterstand van 20-23 werd weggepoetst en Sneek haalde zo de eerste set naar zich toe.

 

In de tweede set ging het gelijk op en kon het alle kanten op gaan. Sneek speelde tactisch goed en scoorde met een mooie doortikbal van Hester Jasper en korte prikbal over het block van Anlène van der Meer knap de laatste punten voor setwinst bij elkaar:  Er waren wel vier setpoints voor nodig.  

 

In de derde set kwam Sneek niet goed in het spel en was Eurosped de bovenliggende partij. Er is op zich weinig fout geserveerd door Sneek, maar de servicedruk leek wel wat laag waardoor Eurosped de aanvallers steeds beter in stelling kon brengen. Vooral de diagonaalspeelster van Eurosped scoorde veel punten. Zij wonnen dan ook deze set en daarmee werd de druk op de vierde set groot.

 

In de vierde set waren beide teams aan elkaar gewaagd hoewel Sneek voortdurend tegen een kleine achterstand aankeek. Op de tribune namen de emoties toe en het publiek ging mee in de spanning op het veld. We zagen lange rally’s met mooi volleybal en prachtige reddingen. Het werd 23-24 en een setpoint voor de gasten was een feit. Door wederom een grote mentale weerbaarheid van de Sneker dames en indrukwekkende blocks knokten zij zich punt voor punt naar de eindstreep. Laura Hamming had een uitstekende serve aan het einde van deze vierde set en mede hierdoor werd de achterstand toch weer knap omgezet in winst!

 

Paul Oosterhof: “Je wilt winnen met 3 punten en de ontlading is er dan ook als het lukt! De overtuiging en wilskracht kon nog wel wat beter mar hierdoor bleef het wel een open wedstrijd. Met nog 6 wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op!”

 

Roos van Wijnen: “Het was een spannende wedstrijd en het is een belangrijke zege met 3 punten voor ons. We moeten ons eigen ding blijven doen en we zullen zien waar het toe leidt.”

 

De Sneker Sporthal stond aardig op zn kop na deze belangrijke overwinning en de winst is tot laat in de avond gevierd.

 

Setstanden

25-23/27-25/20-25/26-24

 

Met deze winst houdt Sneek zicht op een finaleplaats in de kampioenspoule. Alles is nog mogelijk! VC Sneek neemt na 4 wedstrijden in de kampioenspoule de 3de plaats in met 11 punten. Sliedrecht staat eerste met 15 punten gevolgd door Set-Up met 13 punten. Komende zaterdag speelt Sneek uit tegen FAST uit Gennep/st Anthonis die uit 3 wedstrijden slechts 2 punten bij elkaar heeft gespeeld.