Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

10 februari 2019

 

Spannende wedstrijd tegen Springendal-Set-Up’65 eindigt met winst voor Sneek

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen


De laatste wedstrijd voor de kampioenspoule speelt Dames 1 VC Sneek tegen Springendal-Set-Up’65 uit Ootmarsum. Beide teams hebben zich met respectievelijk een 3de en 5de (met nog kans op 4de) plaats hiervoor al geplaatst. Beide teams blijken behoorlijk aan elkaar gewaagd waarbij Sneek dit seizoen twee keer in de uitwedstrijd in Ootmarsum het onderspit moest delven. Kan Sneek dit keer thuis wel de winst naar zich toe trekken?


In een heuse triller in de Sneker Sporthal zaterdagavond kon de winst zowel naar de gasten gaan als naar de thuispartij. De puntenscore ging in de eerste set gelijk op. Tegen het einde overleeft Sneek drie setpoints. Er gaat veel mis aan de kant van Sneek en de communicatie verloopt niet naar wens. Set-Up’65 heeft nog twee setpoints nodig om de set naar zich toe te trekken. De tweede set verloopt voor Sneek veel beter en via een voorsprong van 18-12 en onder meer een heerlijk blok van Anlène van der Meer gaat de setwinst met 25-16 vrij eenvoudig naar het team van Paul Oosterhof. In de derde set komt Sneek op een voorsprong van 22-18 maar verzuimt om meteen door te pakken. Het wordt nog buitengewoon spannend maar Chanel Baas serveert Sneek uiteindelijk naar een winst van 28-26. De vierde set laat eenzelfde verloop zien als de derde set en de teams gaan gelijk op. Aan het einde van de set lijkt de winst naar Set-Up’65 te gaan maar Sneek komt goed terug en stelt orde op zaken. Met onder meer een tactische lob van Roos van Wijnen op een belangrijk moment en een effectief blok van Lieze Braaksma en Hester Jasper ontwikkelt een achterstand van 21-24 zich knap naar 28-26. Hiermee wint Sneek de toch wel lastige en moeizame wedstrijd tegen Set-Up’65.


Setstanden:
25-27/25-16/28-26/28-26


Het was een spannende wedstrijd waarin Sneek mooie momenten kende maar ook nog veel onnodige fouten maakte. Ook de servedruk is nog niet altijd hoog genoeg. Lieze Braaksma na de wedstrijd: “De wedstrijd koste ons veel moeite en we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. We kunnen dan wel goed omgaan met achterstand en stellen weer orde op zaken maar dat zou allemaal niet nodig zijn als het vanaf het begin soepel verloopt. We gaan als nummer 3 de kampioenspoule in en als we alles geven en niet teveel fouten maken moet het goedkomen”. Ook trainer Paul Oosterhof is positief over de ontwikkeling van het team en de kansen de komende tijd: “Het was spannend en close vandaag. Ik ben tevreden over het resultaat hoewel het niet altijd goed was, slordig op bepaalde posities en in situaties maar overall best wel oké. We weten waar we aan moeten werken om met veel vertrouwen de kampioenspoule in te gaan. Verbetering op de slordigheden, stabieler worden als team en een hogere servedruk uitoefenen”.

 

Op naar de kampioenswedstrijden!!!