Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

5 februari 2019

 

Moeizame winst dames 1 VC Sneek thuis tegen Dros Alterno

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

De wedstrijd vorige week uit tegen Talent Team uit Arnhem is helaas verloren. Hierdoor heeft Sneek in moeten leveren op  de nummer 4, Regio Zwolle. Een overwinning afgelopen zaterdag  op Dros Alterno was dan ook noodzakelijk geworden om de derde plaats vast te houden. Ingrediënten voor een spannende wedstrijd.

 

VC Sneek begon met een sterke basisopstelling en komt snel op een comfortabele voorsprong. Sneek heeft een hoog tempo in de combinaties en Dros Alterno komt er niet aan te pas. Sneek is veel sterker  en sluit de eerste set af met 25-14. Hester Jasper zet direct door in de tweede set en serveert Sneek  naar 9-0. Diagonaal, Anlène van der Meer, was op dreef en sloeg meerdere punten bij elkaar. Alle zeilen bij voor Alterno en met een paar mooie blocks laten ze wel direct hun kwaliteit zien. Sneek past een dubbele wissel toe op de posities diagonaal en spelverdeler. De tweede set gaat dan toch nog redelijk eenvoudig naar Sneek met 25-14. Hoe bijzonder het Volleybal spel is hebben we maar weer eens gezien in de derde set. Het lukt Dros Alterno om hun eigen spel te spelen en meteen zijn de gasten gevaarlijk. De derde set geeft een heel ander beeld dan de eerste twee sets. Ondanks mooie spreiding van aanvallen komt Sneek serieus in de problemen.  Trainer Paul Oosterhof past wederom dezelfde dubbele wissel toe op de basis met de hoop de negatieve teneur te doorbreken. Sneek komt terug door effectieve aanvallen en 2 x achter elkaar score van Lieze Braaksma op mid. Het is een spannende set waarbij Sneek verzuimt om het af te maken. De winst gaat  uiteindelijk naar Dros Alterno.

 

De scherpte uit de eerste twee sets is bij Sneek weg en Dros Alterno groeit in de wedstrijd en ruikt haar kansen De eerste punten gaan dan ook weer naar hen. Paul Oosterhof brengt met Monique Volkers een stuk extra ervaring in het veld, en moet helpen om de rust terug te brengen. Sneek weet zich te herpakken en uiteindelijk de voorsprong te heroveren. Met rake klappen op het juiste moment van Hester Jasper en Roos van Wijnen gaat de winst van een buitengewoon spannende 4de set en de wedstrijd naar Sneek.

 

Setstanden:

25-14/25-14/24-26/25-23

 

Zaterdag 9 februari  speelt VC Sneek wederom thuis tegen Springendal-Set-Up’65.  Set-Up staat momenteel 5de en Sneek heeft de derde plaats weer wat verstevigd met in totaal 34 punten uit 17 wedstrijden. Regio Zwolle is de nummer 4 met 4 punten achterstand op Sneek. Tot volgende week.