Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

21 januari 2019

 

Volle winst VC Sneek thuis tegen FAST uit Gennep

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Na een verlieswedstrijd vorige week uit tegen koploper Sliedrecht Sport zijn 3 punten in de thuiswedstrijd tegen FAST zeer welkom voor VC Sneek. Sneek staat derde en FAST uit Gennep 6de. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Kan Sneek de 3de plaats vasthouden en de voorsprong op de nummer 4 verder vergroten?

 

Met een stevige basisopstelling wordt er in de eerste set uitstekend gespeeld. De service druk was erg goed en zorgt daarmee dat het de tegenpartij niet gemakkelijk gemaakt wordt. Met twee prima sets (beide 25-18) op hoog niveau op zak wordt er gewisseld. Beleid is om meerdere speelsters ervaring op te laten doen en speeltijd te gunnen. Dit staat hoog op de prioriteitenlijst van trainer Paul Oosterhof. Het team moet zich over de volle breedte samen verder kunnen ontwikkelen.

 

Ook de derde set gaat Sneek in eerste instantie voorop. Wat onzorgvuldigheden zorgen ervoor dat Sneek toch in de problemen komt. Door vooral eigen fouten ontstaat onnodig druk en een voorsprong van 23-19 eindigt verrassend genoeg in een set winst voor FAST met 24-26.

 

De Sneker dames herpakken zich uitstekend en na een spannende 4de set pakt VC Sneek uiteindelijk keurig de volle 3 punten tegen FAST. Paul Oosterhof: “We zijn blij met de winst en hebben op hoog niveau spel kunnen laten zien. Wissels geven ongeacht wie erin komt altijd een reactie in het team. Ik vind het momenteel belangrijker om als team verder te ontwikkelen en dus te wisselen en geef liever meerdere speelsters speeltijd dan persé te gaan voor een 3-0 overwinning. In de vierde set hebben we het netjes afgemaakt en de volle 3 punten binnengehaald”.

 

Setstanden:

25-18/25-18/24-26/25-23

 

Zondag 27 januari speelt Sneek uit tegen TT Papendal in Arnhem. TT Papendal staat momenteel 9de en Sneek heeft de derde plaats verstevigd met in totaal 31 punten uit 15 wedstrijden. Het zou een prachtig resultaat zijn om deze derde plaats in de eredivisie vast te houden. Daarna maar eens verder zien wat er nog meer haalbaar is.