Wedstrijdverslag Dames 1 VC Sneek

 

24 december 2018

 

VC Sneek sluit seizoenhelft af met mooie overwinning tegen Pharmafilter US.

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen


VC Sneek, de nummer 3, tegen de hekkensluiter Pharmafilter US uit Amsterdam. Wat voor wedstrijd gaat dat brengen? De gasten kunnen vrijuit spelen en hebben ondanks hun huidige laatste plaats absoluut kwaliteit aan boord. Sneek moet lekker hun eigen spel blijven spelen dan zou het goed moeten komen. Winst voor Sneek zal een bestendiging van de keurige derde plaats betekenen.

 

Er is gekozen voor een basis opstelling met nummer 5 Laura Hamming, nieuweling dit seizoen bij Sneek op de plaats van Roos van Wijnen, nummer 11. Paul Oosterhof onderbouwt deze keuze met het gegeven dat hij kan kiezen uit een brede basis en ook de nieuwe speelsters een kans wil geven. Laura Hamming: “Ik was blij verrast om te spelen, het ging best goed en het is heel fijn om in een team te komen met ervaren speelsters. De invalbeurt smaakt zeker naar meer!”

 

De eerste set ging het aardig gelijk op hoewel Sneek wat sterker speelde en ook meer punten scoorde. Deze set ging dan ook vrij snel naar het thuisteam. De tweede set verliep wat moeizamer aan de kant van Sneek. 

 

Het team uit Amsterdam bleek aanvallend erg goed en Sneek had wat moeite met het verzilveren van de kansen in deze fase van de wedstrijd. In combinatie met wat slordigheden liet Sneek de set aan de tegenstander. Onnodig maar ook weer niet onoverkomelijk. De derde en vierde set gaan na een aantrekkelijk spel naar Sneek. Hester Jasper hakte er flink in met haar aanval, prachtig om hier toeschouwer van te zijn. Ook captain Roos speelde vanaf set 3 weer in de basis en liet meteen zien wat ze waard is. Naast een prachtige aanval is de serve haar bijzondere wapen.


De Sneker dames hebben het niet cadeau gekregen, verloren een set maar hebben uiteindelijk een keurige 3-1 winst behaald! Paul Oosterhof: “Fantastisch om zo de winterstop in te gaan met elkaar: na een eerste helft waarin het team boven verwachting heeft gepresteerd.


Setstanden:
25-20/26-28/25-17/25-18


12 januari speelt Sneek uit tegen Sliedrecht Sport, de huidige nummer 1 in de eredivisie met 35 punten uit 13 wedstrijden. Sneek staat op een knappe 3de plaats met 28 punten uit 13 wedstrijden. We gaan vol vertrouwen het nieuwe jaar in en gaan zien wat er nog allemaal kan gaan gebeuren in de tweede helft daar aan de top.