Wedstrijdverslag Dames 1

21 april 2019

 

VC Sneek maatje te klein tegen Sliedrecht Sport

Tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

Afgelopen woensdag delfde Sneek het onderspit in Sliedrecht in de eerste wedstrijd van ‘best of five’. In de kampioenswedstrijd thuis tegen Sliedrecht Sport eerder dit jaar hebben de Sneker dames laten zien dat winnen van de Nederlands kampioen mogelijk is. Kunnen ze ons vandaag thuis wederom trakteren op een stunt?

De Sneker Sporthal is goed gevuld ondanks de zomerse sferen 1ste Paasdag.

 

Er ontwikkelde zich in de eerste set een scenario wat Sneek niet wilde. Sliedrecht was ijzersterk in de aanval en Sneek had het er duidelijk erg moeilijk mee. De achterstand van de thuisploeg op de gasten kreeg zelfs een pijnlijke omvang. Trainer Paul Oosterhof probeerde nog met een dubbele wissel een andere dynamiek aan te boren. Het lukte Sneek echter niet om aan te haken en set 1 ging met een riant overwicht naar Sliedrecht.

 

In de tweede set ging Sneek weer met de basisopstelling van start en probeerde er een gelijkwaardige strijd van te maken. Er werd een beroep gedaan op de dit seizoen al veel geprezen mentale weerbaarheid. Het thuisteam begon goed en kon tot halverwege de tweede set knokkend gelijk op gaan. Daarna ging Sliedrecht sterk door en kwam Sneek te kort. De set ging redelijk makkelijk naar de regerend kampioen.  

 

Sneek had zich opgepept voor de derde set en begon ook hier weer goed. Het ging gelijk op tot 16-17. Er werden aan Sneek zijde echter te veel fouten gemaakt om het een topteam als Sliedrecht moeilijk te maken. Sliedrecht liet met veel aanvalskracht zien waarom zij de beste zijn van Nederland. Het lukte Sneek niet de wedstrijd te keren en na dik een uur kon Sliedrecht Sport met een 3-0 winst op zak huiswaarts keren.

 

Nienke Tromp: “we dachten we gaan de vorige wedstrijd rechtzetten en hadden er zin in! Maar het komt hard aan dat het niet lukte, we maakten veel fouten en misschien was het ook de spanning maar het zat er gewoon niet in vandaag”.

 

Paul Oosterhof: “Het is balen dat we weer verliezen. Sliedrecht had de start die wij wilden en kwam al snel in een flow waardoor Sneek te kort kwam. Het tandje extra lukte niet wat wel nodig is om Sliedrecht te verslaan. Woensdag moeten we dit wel brengen anders moeten we realistisch zijn, dan zit het er niet in. Maar dit team is in staat dit soort nederlagen aan de kant te zetten en weer voor de winst te gaan”.

 

Setstanden

8-25/21-25/19-25

 

Woensdag 24 april spelen Sneek en Sliedrecht de derde wedstrijd tegen elkaar. De laatste kans voor Sneek om in de finalestrijd te blijven. Het wordt, met de wetenschap van de afgelopen twee duels, voor de Sneker dames realistisch beschouwd een bijna onmogelijke opgave. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit….Het doel is om in elk geval nog een thuiswedstrijd te spelen!