wedstrijdverslag VC Sneek D1

 

4 november 2018

 

Spektakel blijft uit: 3 november dames Sneek tegen Sliedrecht

tekst: Margriet van Dijken

foto's: Antsje Cnossen

 

In de onvervalste kraker afgelopen zaterdagavond in de Sneker Sporthal tussen VC Sneek en landskampioen Sliedrecht Sport bleef een echt spektakel uit. Sliedrecht Sport is de competitie ingegaan als gedoodverfde favoriet en bleek zaterdagavond te sterk voor onze dames.

 

In de eerste set pakte Sliedrecht meteen een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Het verschil was telkens enkele punten. Halverwege de eerste set naderde Sneek Sliedrecht tot op 1 punt, maar daarna werd het verschil weer groter.

 

In de tweede set gingen beide teams behoorlijk gelijk op en werd er duidelijk gevochten voor ieder punt. Halverwege de tweede set ging Sneek zelfs voorop, maar leverde richting seteinde de voorsprong weer in.

 

De derde set begon er echt op te lijken en kwam Sneek veel beter in het eigen spel. De dames wisten elkaar beter te vinden. Nienke Tromp bediende de aanvallers op maat met mooie set-ups. Het verschil was meteen duidelijk zichtbaar in het resultaat. De derde set leek dan ook naar Sneek te gaan echter de laatste punten werden met name gescoord door Sliedrecht. Hierdoor ging de 3de setwinst helaas aan Sneek voorbij.


Setstanden:
19-25

21-25

23-25


Het was een sportieve wedstrijd in een sfeervolle Sneker Sporthal. Onze dames zijn ondanks het verlies tegen Sliedrecht goed op weg en hebben een duidelijke missie: meedoen in de kampioenspoule! Trainer Paul Oosterhof heeft het heel duidelijk op z’n netvlies: “We gaan voor succes en worden steeds beter, maar zijn er nog niet. Duidelijk is wel dat het er zeker in zit! Set 1 en 2 hebben we netjes gespeeld, maar hadden we nog niet het juiste gevoel. We maakten nog teveel fouten. De serve was overal onzeker. Sliedrecht kon z’n eigen spel spelen, dat mag niet zo gemakkelijk gebeuren. We gaan het evalueren en meenemen in de verdere ontwikkeling van het team. Dat is ook belangrijk in het proces op weg naar succes. Set 3 ging overigens een stuk beter en ik ben trots op de manier waarop in de derde set is gespeeld, de lijnen liepen veel beter en de speelsters wisten elkaar te vinden zoals het bedoeld is met mooie combinaties. De winst in de derde set had evengoed naar Sneek kunnen gaan”.


Op naar de volgende kans op zondag 11 november uit tegen FAST DS 1, de huidige nummer 2. Sneek staat na afgelopen zaterdag gedeeltelijk vijfde met Springendal-Set-Up '65.